Седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Народното събрание се застрахова за над 100 000 лева

Народното събрание обяви обществена поръчка за избор на застраховател за 2016 г. Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 108 000 лв. с ДДС. Парламентът ще застрахова с пълно “Каско” 100 автомобила, 568 седящи места в тях, както и 248 имота на Народното събрание, информира БГНЕС.

Офертите, които ще се подават до 20-ти ноември, трябва да съдържат предложения по застраховките “Гражданска отговорност”, “Каско” и “Злополука” за автомобилите на НС, както и “Пожар и природни бедствия” за недвижимите имоти на парламента.

100-те автомобила, в които се возят народните представители, ще бъдат застраховани срещу кражба и грабеж, както и срещу вандализъм, става ясно от заданието на обществената поръчка. Срещу злополука ще бъдат застраховани 568 места в депутатските лимузини. Застрахователната премия за едно място е 5000 лв.

От документацията става ясно още, че в последните три години девет автомобила на Народното събрание са претърпели пътно-транспортно произшествие, което е станало по вина на парламентарните шофьори.

Недвижимото имущество, собственост на българския парламент, в размер на 248 имота ще бъде застраховано срещу пожар, земетресение, стачки, бунтове и размирици, наводнение, градушка, авария на ВиК инсталациите.

Обект на застраховка ще бъдат двете сгради на Народното събрание в центъра на София, почивните станции на парламента във Велинград и Банско, както и жилищата, в които депутати от страната са настанени по време на мандата си.

Изборът на застраховател ще стане на база предложена оферта с “най-ниска цена”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.