Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Новият стар кмет на Русе няма да сменя екипа

Новият стар кмет на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/ няма да сменя заместниците си. „Екипът остава същия до ниво директори на дирекции“, съобщи градоначалникът. Той обеща да промени „всички лошо работещи структури“ и да коригира оптимално общинската администрация, без да назначава нови хора.

„Трима от заместник-кметовете и главният архитект не са членове на ГЕРБ, работя с експерти за партията Русе, която е над всичко“, заяви кметът Стоилов. Той се надява в новоизбрания Общински съвет да го подкрепят 3 групи новоизбрани съветници, като обединеното мнозинство надхвърли две трети от старейшините. „Ако се управлява чисто партийно, ще изгубим, но няма да работя с хора, които мразят Русе и не работят за Русе“, отсече градоначалникът.

Той смята, че по-малкото съветници в местния парламент спрямо предишния мандат се дължат на ниската избирателна активност. След жребия за двама съветници на ГЕРБ от Общинската избирателна комисия с равен брой преференции кметът на Русе иска те или да са задължителни, или да ги няма.

През новия си мандат Пламен Стоилов ще изпълнява няколко приоритета. С осигурените 100 млн.лв. по ОП „Региони в растеж“ и други европрограми до 2020 г. ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе. Зад Доходното здание ще се изгради единствен по рода си „Музей на река Дунав“.

За Пламен Стоилов /ГЕРБ/ са гласували 52,94% /28 932/ избиратели, сочат окончателните резултати на ОИК. В 51-местния парламент влизат общо 10 партии и коалиции. ГЕРБ се разчита на 21 старейшини /37,01%/, „Патриотите – ВМРО“ /11,09%/, БСП /10,61%/ и Реформаторският блок /9,89%/ ще имат по шестима, а АБВ /4,77%/ – трима. С по двама представители ще бъдат „Атака“ /3,37%/, БДЦ /3,94%/, „Българска Социалдемокрация“ /2,67%/ и ДПС /2,92%/. Един съветник ще има „Глас народен“ /2,16%/.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.