Новият стар кмет на Русе няма да сменя екипа

Новият стар кмет на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/ няма да сменя заместниците си. "Екипът остава същия до ниво директори на дирекции", съобщи градоначалникът. Той обеща да промени "всички лошо работещи структури" и да коригира оптимално общинската администрация, без да назначава нови хора.

"Трима от заместник-кметовете и главният архитект не са членове на ГЕРБ, работя с експерти за партията Русе, която е над всичко", заяви кметът Стоилов. Той се надява в новоизбрания Общински съвет да го подкрепят 3 групи новоизбрани съветници, като обединеното мнозинство надхвърли две трети от старейшините. "Ако се управлява чисто партийно, ще изгубим, но няма да работя с хора, които мразят Русе и не работят за Русе", отсече градоначалникът.

Той смята, че по-малкото съветници в местния парламент спрямо предишния мандат се дължат на ниската избирателна активност. След жребия за двама съветници на ГЕРБ от Общинската избирателна комисия с равен брой преференции кметът на Русе иска те или да са задължителни, или да ги няма.

През новия си мандат Пламен Стоилов ще изпълнява няколко приоритета. С осигурените 100 млн.лв. по ОП "Региони в растеж" и други европрограми до 2020 г. ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе. Зад Доходното здание ще се изгради единствен по рода си "Музей на река Дунав".

За Пламен Стоилов /ГЕРБ/ са гласували 52,94% /28 932/ избиратели, сочат окончателните резултати на ОИК. В 51-местния парламент влизат общо 10 партии и коалиции. ГЕРБ се разчита на 21 старейшини /37,01%/, "Патриотите - ВМРО" /11,09%/, БСП /10,61%/ и Реформаторският блок /9,89%/ ще имат по шестима, а АБВ /4,77%/ - трима. С по двама представители ще бъдат "Атака" /3,37%/, БДЦ /3,94%/, "Българска Социалдемокрация" /2,67%/ и ДПС /2,92%/. Един съветник ще има "Глас народен" /2,16%/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони