Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Цачева: Сидеров няма да даде имунитета си писмено, по негово лично волеизявление

Малко преди регулярните ни срещи всеки вторник от 16:00 часа с групите, формиращи мнозинството в НС, Волен Сидеров с народните представители от неговата група поискаха среща. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в предаването „Още от деня” по БНТ.

”Разговаряхме относно процедурата по искането на главния прокурор за сваляне на имунитетите на двама народни представители. По отношение на двете последни искания от вчерашния ден, срещу същите народни представители има искания за даване съгласие за задържане”, заяви Цачева. Тя обясни, че Сидеров я е уведомил, че няма да си даде имунитета писмено, по негово лично волеизявление.

„Уведомих го, че в утрешния ден като точка първа в програмата на НС съм внесла проект на решение за сформиране на нарочна комисия, която да се запознае с материалите на главния прокурор и да излезе с проекти за решения, които ще се гласуват от пленарната зала”, уточни председателят на НС. Тя отбеляза, че за създаване на временна комисия се изискват 48 подписа. „Групите от мнозинството се ориентирахме около хипотезата еднолично да го внеса като председател, което вече съм сторила. Уточнихме се, че това трябва да бъде 7 дневен срок с идея комисията да заседава тази седмица, за да може идната седмица пленарна зала да се произнесе по исканията на Прокуратурата”, коментира Цецка Цачева.

Тя обясни, че утре по време на председателскиясъвет ситуацията ще се коментира и с останалите парламентарни групи. „Подобно поведение уронва престижа на НС, защото действията, на които станахме свидетели са недопустими, за който и да било, български гражданин, камо ли за народен представител”, подчерта Цачева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.