Цачева: Сидеров няма да даде имунитета си писмено, по негово лично волеизявление

Малко преди регулярните ни срещи всеки вторник от 16:00 часа с групите, формиращи мнозинството в НС, Волен Сидеров с народните представители от неговата група поискаха среща. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в предаването „Още от деня” по БНТ.

”Разговаряхме относно процедурата по искането на главния прокурор за сваляне на имунитетите на двама народни представители. По отношение на двете последни искания от вчерашния ден, срещу същите народни представители има искания за даване съгласие за задържане”, заяви Цачева. Тя обясни, че Сидеров я е уведомил, че няма да си даде имунитета писмено, по негово лично волеизявление.

„Уведомих го, че в утрешния ден като точка първа в програмата на НС съм внесла проект на решение за сформиране на нарочна комисия, която да се запознае с материалите на главния прокурор и да излезе с проекти за решения, които ще се гласуват от пленарната зала”, уточни председателят на НС. Тя отбеляза, че за създаване на временна комисия се изискват 48 подписа. „Групите от мнозинството се ориентирахме около хипотезата еднолично да го внеса като председател, което вече съм сторила. Уточнихме се, че това трябва да бъде 7 дневен срок с идея комисията да заседава тази седмица, за да може идната седмица пленарна зала да се произнесе по исканията на Прокуратурата”, коментира Цецка Цачева.

Тя обясни, че утре по време на председателскиясъвет ситуацията ще се коментира и с останалите парламентарни групи. „Подобно поведение уронва престижа на НС, защото действията, на които станахме свидетели са недопустими, за който и да било, български гражданин, камо ли за народен представител”, подчерта Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини