Зам.-председател на ЦИК: Лично аз ще поискам мандата на Цветозар Томов

Лично аз ще поискам мандата на един от членовете на комисията - Цветозар Томов. Това каза Мария Мусорлиева, зам.-председател на ЦИК, в предаването „Сутрешен блок“ в BG on Air.

По думите й, той си позволил зад гърба на останалите членове да обиколи всички телевизии. „Пое някаква отговорност, която в Изборния кодекс е ясно, че ние нямаме, изсипа срещу нас всякакви предложения за оставки, мандати и така нататък. Лично ще поискам от президента освобождаване на тази квота”, заяви тя. Според нея той прокарва нечии интереси и насажда вражда между единния орган ЦИК.

„От СЕМ ще поискаме предаванията, уронващи престижа на държавна институция, призвана да гарантира спокойствието и реда”, категорична беше Мусорлиева и добави, че те и прокуратурата ще преценят кои предавания са коректни.

„Не считам от името на ЦИК, че сме понесли шамар от обществото. Смятам, че докато 2 месеца 19-те члена на ЦИК и администрацията ни, която е по-малко отколкото сме ние, 15 недели не бяха се прибирали и се е подготвяла атаката срещу ЦИК”, посочи тя. Според нея от 90-та година се упражняват в правене на кодекси само, за да отговаря той на политическите представителства и модели, които са в парламента. „ЦИК е призвана с мандат, за да може да гарантира спокойното преминаване на властите”, обясни Мусорлиева. Относно случая в зала „Арена Армеец” тя каза, че Софийска избирателна комисия е автономна и не я е пуснала да влезе в залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини