Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Муса Палев се отказа от балотаж в Белица, ОИК спря отпечатването на бюлетините и заседава по казуса

Независимият депутат и бивш областен управител на Благоевград Муса Палев се отказа от балотажа за кмет на община Белица. Той стигна до втория тур с 24,86% и трябваше в неделя да се изправи срещу човека на ДПС Радослав Ревански, взел 47,6%.

Във вторник около 17 часа Палев е депозирал заявление до ОИК, че се отказва от балотажа. То обаче било подадено 2 часа след изтеклия 24-часов срок след обявяване на резултатите.

Така Общинската избирателна комисия изпадна в юридическо затруднение и насрочи за днес следобeд заседание, за да реши дали на мястото на отказалия се ще участва третият по изборен резултат – Иван Богданов от ГЕРБ, който получи 21,49%. Или служебно ще спечели кандидатът на ДПС.

Заради това днес бе спряна и процедурата по отпечатването на нови бюлетини за балотажа. Председателката на ОИК Елиана Спасова заяви,че така ще спестят харченето на пари на данъкоплатците.

„Изборните книжа ще се отпечатат, след като излезем с решение по казуса“, уточни тя. След отказа на Палев в Белица тръгнаха слухове, че някой е упражнил натиск върху него, за да се стигне до този внезапен ход.

„Не съм го направил под натиск. ГЕРБ също бяха изненадани. Решението да се откажа е на целия ми екип. Нека премерят сили двете големи партии – ДПС и ГЕРБ”, заяви бившият областен управител на Благоевград и настоящ депутат Муса Палев. Той влезе в народното събрание миналата година с преференция, с което измести Ахмед Башев. Заради това бе изключен от ръководството и от парламентарната група на ДПС. Но не напусна парламента и така изпадна в политическа изолация от ДПС.

Кандидатът на ДПС Радослав Ревански също има мнение, той смята, че тази неделя ще има избори само с един участник в Белица и това ще е той, ако се спази законът.

„ Убеден съм, че има даване на пари и обещаване на постове, за да се стигне до тази безпрецедентна ситуация”, заяви Ревански.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.