Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Бъчварова: Ръководството на МВР и служителите се справиха изключително добре в ситуация, която можеше да ескалира

МВР успя да се справи с баланса да не допусне сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров. Това каза пред журналисти след заседание на Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Във връзка с имунитета на лидера на “Атака” Волен Сидеров, министър Бъчварова обясни, че това е решение, което трябва да вземе комисията в парламента по искане на главния прокурор.

“Не виждам какъв коментар оттук нататък. Съжалявам, че има такъв повод, по който толкова много усилия и на МВР, и на парламента, и на депутатите се хвърлят, за да се излезе от една нелепа ситуация, уронваща престижа на институциите”, заяви тя.

По думите й ситуацията е уникална. “Имаше коментари защо съм отишла вечерта. Вярно е, че един министър в такава ситуация няма причина да бъде там. Трябва да сме наясно, че в тази ситуация нашите служители бяха срещу един човек с имунитет”, допълни вътрешният министър. “Ако държавата не може да покаже, че тогава, когато има такова поведение, не може да реагира заради една или друга бюрократична причина, означава, че не може да се справи”, каза още Румяна Бъчварова.

“Нашите служители имаха нужда от тази морална подкрепа, за да могат да изпълнят своите задължения. Те се справиха изключително добре и ръководството на МВР, и нашите служители в ситуация, която имаше опасност да ескалира и можеше да застраши и едната, и другата страна. МВР успя да се справи с баланса да не допусне сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров”, коментира още Румяна Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете