Реформаторите подкрепиха кандидата на ГЕРБ за кмет на Видин

Коалиция "Надежда", включваща Реформаторския блок, "Народен съюз" и "Български демократичен център", заявиха подкрепа за кандидата на ГЕРБ във Видин Огнян Ценков, който в неделя отива на балотаж.

"Призовавам нашите симпатизанти и членове да подкрепят Огнян Ценков. ГЕРБ е нашия естествен партньор. Да проявим разум и спасим града си", заяви кандидатът за кмет на Видин от "Надежда" Момчил Станков, който не успя да стигне до балотаж и постигна пети изборен резултат в общината.

Пред медиите Огнян Ценков обясни, че очаква подкрепа и от други политически сили, коалиции, както и от всички граждани на Видин. Ценков заяви, че от ГЕРБ са подали жалба до ЦИК и прокуратурата с искане за повторно преброяване на бюлетините в община Видин заради съществени нарушения на изборния процес. "Очакваме компетентните органи да си свършат работата, защото на 25 октомври бяхме свидетели на груби опити да бъде подменен вота на избирателите", каза Огнян Ценков.

"ГЕРБ е национално отговорна партия. Призовавам видинчани да гласуват на 1 ноември, за да превърнем Видин в европейска община", заяви още кандидатът за кмет Огнян Ценков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони