"Видин не е разменна монета, Видин е наша кауза", категорична е кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова

"Призовавам партиите да не бъдат дилъри на гласове, да не се пазарят на тъмно зад кулисите и да предлагат някаква купчинка гласове. Какво давате?! Хората не са овце и никой няма право да ги предлага като бройка и групаж. Обидно е! Това е същото като да купуваш гласове - срещу заместник-кметско място, срещу двама началника в отделите, шеф на пазара и т.н. Стига!", заяви единствената жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова, която в неделя отива на балотаж, след като спечели най-много гласове и доверие от жителите на общината.

"Изборът е мажоритарен. Видинчани трябва да изберат човекът, който иска и може да ги управлява и на когото вярват. Да престанем с пазарлъците. Видин не е разменна монета", каза Кирова. Тя отново благодари на своите съграждани за подкрепата на 25 октомври от събудилото се гражданско общество.

"Това, което показа Видин, е един светъл лъч, който, може би, ще бележи пътя до пълната промяна", обясни кандидатът за кмет от коалиция "Единни за промяна".

Росица Кирова заяви, че очаква опонента й в балотажа да приеме отправената покана за открит и публичен дебат, на който да се дискутират трупаните с години проблеми на Видин. "Видинчани трябва да видят кой иска да ги управлява. И когато застанем пред избирателите и поемем конкретни ангажименти, е хубаво да ги погледнем в очите. Да поемем отговорност за това, което гарантираме и обещаваме. Затова предлагам дебат с опонента си, за да могат хората да направят сравнение, да видят и чуят сблъсък на идеи и да направят своята преценка и информиран избор", категорична е Росица Кирова, която не скри възмущението си от продължаващите опити да бъде окаляна в една нечиста и подмолна предизборна надпревара.

"Партийната аритметика не винаги съвпада с разбирането на хората. Очаквам подкрепа от всички граждани, от симпатизантите и партийните членове на всички партии, които милеят за Видин. Които искат промяна във Видин и смятат, че аз мога да го направя. От всички, които поне мъничко са ми повярвали", допълни Росица Кирова и призова видинчани за висока избирателна активност на 1 ноември, защото всеки един глас е изключително важен.

"Моето дълбоко убеждение е, че видинчани не са вещи и не бива да бъдат разменяни и купувани. Нека не позволяваме на онези, които продават гласа си, да определят как ще се развива Видин. Прекалено евтино е да продадеш живота и съдбата на децата си за 30, 50 или 100 лева. Тези хора, които са готови да продадат гласа си, нямат отношение към Видин и към това, което се случва тук. Нямат отношение към собствения си живот, към живота на близките си, към живота на децата си", каза кандидатът за кмет от "Единни за промяна".

"Видин безспорно има "видими резултати" - загиване и ликвидация. Видими са, скъпи съграждани. С такова управление и политика в скоро време Видинската община ще загине. На 1 ноември видинчани решавате дали трябва да гласувате за нови, още "по-видими" от тези резултати - стопяване на населението и обезлюдяване, ниска раждаемост, висока смъртност, все по-малко работни места и още хиляди прокудени видинчани към страната и чужбина, за да търсят препитание и по-достоен живот.

"Най-важната и ценна подкрепа, която мога да получа, е от гражданите на Видин. Аз искам тази подкрепа. Смятам, че е крайно време да поставим морала малко по-високо в йерархията. Ние, от "Единни за промяна", имаме много ясна, точна и конкретна програма, която показва какво искаме да направим, как да го направим. Показва пътя, който ще извървим. Показва начина, по който сме се обърнали към хората. Протегнали сме ръка и към всички служители в община Видин. Там има изключително ценностни и качествени хора, с които с удоволствие ще работя, ако бъда избрана за кмет. Те ще разберат какво е да се работи в екип и да не те е страх. Обичам свободните хора, обичам свободата. Страхливците малко ме плашат, защото в страха си те са склонни на грешни и безумни действия. Видин сам трябва да си избере пътя и начина, по който ще се управлява през следващите 4 години. И да видим всичко, което е видимо. Видин е нашата кауза и заедно можем всичко", допълни силният претендент за кметския пост на Видин Росица Кирова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини