Калин Янакиев: Волен Сидеров е заобиколен от щурмоваци

"Волен Сидеров е заобиколен от щурмоваци и е заплаха за България. С действията си лидерът на „Атака” е обществено опасен". Това каза пред bTV професор Калин Янакиев.

„С действията си Волен Сидеров се превръща в опасност за държавата. Това не са инцидентни хулигански акции на Сидеров и Чуколов. Когато прави такива показни акции, той е заобиколен от щурмоваци. Действията му са нерегламентирани и това не бива да бъде персонализиране с него. Той прави това само когато е заобиколен от десетина здрави момчета. Ако този човек има имунитет, то кой пречи тогава да бъдат арестувани хората около него? Защо те не попадат под ударите на закона. Именно с тях той преодоля охраната на НАТФИЗ. Пак ще кажа, че хората около него са щурмова група. Защо той търси дрога в НАТФИЗ? Утре ще посегне на хомосексуалисти, после на либерали. Действията му са като в началото на нацизма”, сподели възмутен Калин Янакиев.

Професорът заяви, че ако той направи такава акция, ще бъде арестуван на мига.

„Волен няма право да извършва обиск и да раздава правосъдие. С действията той изземва права на държавни органи. Ето защо той е обществено опасен. С него върви кохорта от хора. Според мен трябва да се вида и какво е „Атака”. Ако всички в партията са като Волен, то партията е заплаха за България. Действията му приличат на нацистка Германия от 30 години. Прилича на путиновите казаци, които въдворяват ред. Волен може някога да е бил поет, но сега е водач на щурмови отряд”, каза още професор Калин Янакиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини