Онлайн реклама и чартъри за ски сезона

Реклама в социалните мрежи, преговори с нискотарифни чартърни компании, улеснен визов режим за Турция и промени в Закона за туризма. Това са част от мерките, на които залага Министерството на туризма, за да превърне предстоящия зимен сезон в още по-добър от предходния, заяви ресорният министър Николина Ангелкова пред депутатите от икономическата комисия в парламента.

„Миналият зимен сезон беше доста успешен от гледна точка на брой туристи, посетили България - 8,2 % ръст на туристите и 426 млн. евро приходи, което е увеличение от 4,5%“, напомни Ангелкова. Според думите й от тази зима ски патрули по пистите ще подпомагат работата на Планинската спасителна служба. Ангелкова отново изрази подкрепата си за разширяване на ски курортите в страната.

Представители на големите зимни курорти у нас изразиха притеснението си от влошената пътна инфраструктура към Боровец и Чепеларе, както и от прекия път от Турция към Пампорово. Проблем е и практиката руски самолети да не кацат на летище Пловдив, което е най-близкото до ски курортите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес