Убиецът на майка и дъщеря на психиатър, Дечо бил автомонтьор, печелел добре, но пиел

Драгия Радневски, който застреля с ловната си пушка изгората си Иванка и майка и в квартал Долно Езерово, днес бе отведен спешно в бургаската болница. Докато го разпитвали, 52-годишният Драгия, по прякор Дечо, припаднал. Първоначално полицаите помислили, че е получил инфаркт или инсулт. В Спешното обаче лекарите установили, че се касае по- скоро за нервен срив и извикали психиатър. Лекарите в крайна сметка са констатирали, че на задържания му няма нищо.

"Ще бъде върнат, за да продължим разпитите", казаха лаконично от полицията.

Двойният убиец вероятно е бил пиян, когато извършил престъплението. Вчера, очевидно щом изтрезнял и разбрал какво е направил, изпаднал в шок. Другата версия е, че симулира. Назначени са експертизи, които да потвърдят или отхвърлят версията колко и какво е пил.

Радневски имал любовна връзка с Иванка и я ревнувал. Минути преди убийството комшии го видели да тича с пушката си към двете жени, които садели чесън в двора си. Никой не посмял да го спре, защото Дечо бил скандалджия. Той застрелял Иванка и майка и Тонка в гръб.

Убиецът стрелял с патрони за пернат дивеч, казаха криминалисти. 42 годишната Иванка била покосена с куршум в сърцето, а раните на майката също са в гръдната област. Той е изстрелял общо 4 патрона - два в гърбовете на жените и по един контролен. Жертвите са издъхнали намясто. Така- да лежат по очи върху лехите ги намерил съсед, който единствен посмял да се приближи, след като Дечо избягал обратно и се скрил в къщата на майка си.

Дечо бил заможен, работел като автомонтьор и автобояджия в квартала. Имал много клиенти от Бургас. Бил известен като добър майстор, но и като пияница и скандалджия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право