Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

ЕВН отнесе 20 000 лева глоба заради електромер

Решението на съда е окончателно

Нарушението било разкрито при случайна проверка

Сменили уреда в отсъствието на собственика на имота

Двадесет хиляди лева глоба ще трябва да плати “ЕВН-България Електроразпределение” ЕАД за това, че е извършена подмяна на електромера в частен имот в отсъствието на собственика. Финансовата санкция е наложена през миналата година от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

От ЕВН обжалваха пред съда, но изгубиха окончателно и пред втората инстанция. Административният съд в Сливен остави в сила решението на районния съд в града, с което наложената глоба беше потвърдена като правилна и законообразна.

Нарушението е било открито при извършен от КЕВР одит в сливенския офис на енергийното дружество. На случаен принцип са били избрани постъпили във фирмата заявления за подмяна на средствата за търговско измерване, отчитането на тока и други услуги. Така се установило, че на 8 януари 2013 г. е бил подменен електромерът на частен имот във вилната зона на Сливен в отсъствието на собственика. Липсвали и свидетели.

В констативния протокол фигурирал единствено подписът на служебното лице, извършило смяната на уреда. Проверяващите от КЕВР са отбелязали, че липсата на подпис на клиента и на свидетели е “системно нарушение на утвърдените общи условия на договорите за пренос на еленергията”. Според защитата на ЕВН законът е написан неясно и отговорността в случая е на служителя, а не на монополиста.

КУРИОЗ

Вписаха стълби като „клиент”

Друго подобно нарушение, за което “Труд” съобщи, предизвика възмущение и смях в Сливен. Случаят също е от 2013 г. Тогава бил сменен общият електромер в кооперация без знанието и присъствието на домоуправителя. Според протокола подмяната е извършена в присъствието на… стълбището и клиентът също е вписан като “стълбище”. Разбира се, нито “свидетелят”, нито “клиентът” се бяха подписали, въпреки че “Стълбище” бе изписано с главна буква, като човек.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.