Жандармерията остава в Сливен и селата до края на годината

Сондата на НАСА „ИнСайт“ си щракна селфи на Марс (СНИМКА)

Банско е ТОП общината за планински туризъм за 2018

Бургаски митничари спипаха недекларирани 23 500 евро в дамска чанта 

Кметът на Свищов награди с почетен знак изявен ученик

Съдии, адвокати и грантови анализатори с донос срещу България до ЕК Авторите недоволни, че Брюксел спрял да пише Мониторинговите доклади по техните “опорни точки”, против са присъединяването на страната ни към Шенген

Руският посланик: Борисов искаше среща на Путин и европейските лидери във Варна

Стрелецът от Страсбург има 27 присъди, лежал в затвори в 3 държави

Хванаха 430 литра ракия, маскирана като ябълков сок

Митничари са хванали контрабандни оръжия, укрити в барбекю и плодове на „Капитан Андреево“

Пуснаха майката на Николай Банев срещу гаранция от 10 000 лева

От 1 до 6 г. затвор и глоба от 20 до 100 хил. лв. за производство на алкохол или тютюневи изделия без разрешително

Цапат със спрей пътни знаци във Варна

Мерцедес връхлетя возилото на бременна жена

Губернаторът на Шумен ще участва в заседанието на КЕВР за водата Старото увеличение още не е дало резултат

ЕВН отнесе 20 000 лева глоба заради електромер

Решението на съда е окончателно

Нарушението било разкрито при случайна проверка

Сменили уреда в отсъствието на собственика на имота

Двадесет хиляди лева глоба ще трябва да плати “ЕВН-България Електроразпределение” ЕАД за това, че е извършена подмяна на електромера в частен имот в отсъствието на собственика. Финансовата санкция е наложена през миналата година от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

От ЕВН обжалваха пред съда, но изгубиха окончателно и пред втората инстанция. Административният съд в Сливен остави в сила решението на районния съд в града, с което наложената глоба беше потвърдена като правилна и законообразна.

Нарушението е било открито при извършен от КЕВР одит в сливенския офис на енергийното дружество. На случаен принцип са били избрани постъпили във фирмата заявления за подмяна на средствата за търговско измерване, отчитането на тока и други услуги. Така се установило, че на 8 януари 2013 г. е бил подменен електромерът на частен имот във вилната зона на Сливен в отсъствието на собственика. Липсвали и свидетели.

В констативния протокол фигурирал единствено подписът на служебното лице, извършило смяната на уреда. Проверяващите от КЕВР са отбелязали, че липсата на подпис на клиента и на свидетели е “системно нарушение на утвърдените общи условия на договорите за пренос на еленергията”. Според защитата на ЕВН законът е написан неясно и отговорността в случая е на служителя, а не на монополиста.

КУРИОЗ

Вписаха стълби като „клиент”

Друго подобно нарушение, за което “Труд” съобщи, предизвика възмущение и смях в Сливен. Случаят също е от 2013 г. Тогава бил сменен общият електромер в кооперация без знанието и присъствието на домоуправителя. Според протокола подмяната е извършена в присъствието на… стълбището и клиентът също е вписан като “стълбище”. Разбира се, нито “свидетелят”, нито “клиентът” се бяха подписали, въпреки че “Стълбище” бе изписано с главна буква, като човек.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.