Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

ЕВН отнесе 20 000 лева глоба заради електромер

Решението на съда е окончателно

Нарушението било разкрито при случайна проверка

Сменили уреда в отсъствието на собственика на имота

Двадесет хиляди лева глоба ще трябва да плати “ЕВН-България Електроразпределение” ЕАД за това, че е извършена подмяна на електромера в частен имот в отсъствието на собственика. Финансовата санкция е наложена през миналата година от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

От ЕВН обжалваха пред съда, но изгубиха окончателно и пред втората инстанция. Административният съд в Сливен остави в сила решението на районния съд в града, с което наложената глоба беше потвърдена като правилна и законообразна.

Нарушението е било открито при извършен от КЕВР одит в сливенския офис на енергийното дружество. На случаен принцип са били избрани постъпили във фирмата заявления за подмяна на средствата за търговско измерване, отчитането на тока и други услуги. Така се установило, че на 8 януари 2013 г. е бил подменен електромерът на частен имот във вилната зона на Сливен в отсъствието на собственика. Липсвали и свидетели.

В констативния протокол фигурирал единствено подписът на служебното лице, извършило смяната на уреда. Проверяващите от КЕВР са отбелязали, че липсата на подпис на клиента и на свидетели е “системно нарушение на утвърдените общи условия на договорите за пренос на еленергията”. Според защитата на ЕВН законът е написан неясно и отговорността в случая е на служителя, а не на монополиста.

КУРИОЗ

Вписаха стълби като „клиент”

Друго подобно нарушение, за което “Труд” съобщи, предизвика възмущение и смях в Сливен. Случаят също е от 2013 г. Тогава бил сменен общият електромер в кооперация без знанието и присъствието на домоуправителя. Според протокола подмяната е извършена в присъствието на… стълбището и клиентът също е вписан като “стълбище”. Разбира се, нито “свидетелят”, нито “клиентът” се бяха подписали, въпреки че “Стълбище” бе изписано с главна буква, като човек.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.