Николай Ненчев: Ще купим нов изтребител за българската армия

Ще купим нов изтребител за българската армия. В бюджета за следващата година са предвидени пари за първата вноска. Това обяви военният министър Николай Ненчев пред bTV.

Той добави, че вече е подписал договора за ремонта на двигателите в Полша на 22 октомври. „Не приемам тезата, че Русия ни заплашва заради ремонта на двигателите на Миг-29 в Полша. Това, което вчера се появи в медиите, е позиция на руския завод, който произвежда самолетите. Искам ясно да се разбере, че всичко, което правя, е продиктувано от факта да защитавам националния интерес. България, като страна по сделката, има пълни гаранции за ремонта от полската държава. България и Полша имат сключен междуправителствен договор. Изгодни са условия за ремонт, а идеята е двете страни да си партнират дългосрочно. Очаквам на по-късен етап да си обслужваме самолетите в България”, обясни Ненчев.

Военният министър добави, че по границата ни с Турция има достатъчно военни, които помагат с каквото трябва на граничарите и полицията.

„Всичко зависи от обстановката по границата и нарастване или успокояване на бежанската вълна. Имаме достатъчно военни по границата и оказваме съдействие другите служби”, каза още той

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини