Бойко Борисов откри пречиствателна станция край Несебър

Ще посрещнем новия сезон със сто процента чисто море. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов и откри пречиствателната станция край Несебър. На рязането на лентата министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Бургас и зам. председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Несебър Николай Димитров, депутати и др.

Министър Ивелина Василева обясни, че в пречиствателната станция са вложени 97 милиона лева, финансиране от Оперативна програма "Околна среда". Пречиствателната станция ще обслужва осем населени места, в това число най- големия курортен комплекс на България- "Слънчев бряг". Тя осигурява качествено пречистване на водите за 222 000 еквивалент жители, каза още екоминистърката и припомни, че пречиствателната станция която бе тук, беше построена преди повече от 40 години.

"По оперативната програма "Околна среда" вече са разплатени 3 милиарда 3 милиона и 25 лева. Това е много значимо постижение, като се имат предвид трудностите, които преживяхме, особено по време на спирането на програмата. Това е вече резултат: 99 процента разплатени средства по бюджета на програмата", каза още Ивелина Василева.

Премиерът Бойко Борисов поздрави кмета на Несебър Николай Димитров /независим/ с победата още на първи тур и добави: "Винаги се радвам много, когато правя пречиствателни станции. Над три милиарда са влезли в такива съоръжения."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини