Здравко Димитров и реформаторите застанаха зад Иван Тотев и ГЕРБ в Пловдив

Депутатът Здравко Димитров, който бе изключен от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 43-ото Народно събрание, след като реши да се кандидатира като независим кандидат за кмет на Пловдив, обяви в четвъртък официално подкрепата си към своя най-голям вътрешнопартиен опонент Иван Тотев за предстоящия балотаж в неделя.

Бившият областен управител на Пловдив, който на първи тур събра 12 992 гласа (10,76%), призова симпатизантите на коалиция "Здравко Димитров - да решаваме заедно" да подкрепят на втория тур своя съпартиец Тотев в битката за Пловдив срещу кандидата на Патриотичния фронт Славчо Атанасов.

"Позицията ми относно предстоящия избор в неделя е свързана с подкрепа към всичко направено до момента в държавата, региона и града с помощта на правителството на Бойко Борисов. С премиера сме не само приятели, нас ни обединяват християнските ценности, вярата в църквата и доброто. Убеден съм, че успешният модел на управление в държавата може да се пренесе в Пловдив, за което ще работим и ще бъдем гарант. Изборите не ни разделят с приятелите, само ни показват кои са истинските", декларира в открито писмо Здравко Димитров.

Официална подкрепа за Иван Тотев на балотажа за кмет на Пловдив "ан блок" в четвъртък заявиха местните лидери на петте партии в Реформаторския блок. Появата на председателя на ДБГ в града под тепетата Савина Петкова на брифинга на РБ бе изненадваща, не само защото не бе предварително заявена, а и защото ден по-рано призоваваше съпартийците си да подкрепят Славчо Атанасов, на когото 4 години бе главен юрисконсулт в община Пловдив в периода 2007-2011 г.

"Реформаторският блок е структура от партии, в която решенията се взимат демократично с определено мнозинство след дебати. Драма няма и ДБГ се присъединява към позицията на останалите партии. Ще работим както за единство на Блока и на коалицията "Да решаваме заедно", така и за този балотаж", заяви Савина Петкова. Тя влиза в новия Общински съвет под №6 от листата от 6 старейшини на коалицията на Здравко Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини