Валери Симеонов: НФСБ не е обсъждала с ВМРО темата за нов председател на парламентарната група

25 г. затвор за двойно убийство Драгомир Драгомиров се призна за виновен и помоли за снизхождение

Илияна Йотова разговаря с председатели на пенсионерски клубове от област Велико Търново

Жертва на „Наглите“ поиска свобода Васил Маникатов лежи за наркотици

Гръцкият премиер Ципрас поема и външното министерство заради споразумението за името с Македония

Румен Петков в Стара Загора: Настояваме държавата да предприеме всички мерки за развалянето договора с „Марица Изток“ 1 и 3

Евростат: В България има най-много хора, които живеят в риск от бедност

73 нови патрулни автомобили с повишена проходимост за бургаската полиция Осигурени са в рамките на механизма за спешна помощ по фонд „Убежище, миграция и интеграция” и фонд „Вътрешна сигурност”

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Четири фирми разговарят с Агенцията по вписванията за новите дискове

Катастрофа блокира движението на „Орлов мост“ в София

Вижте как Северин Красимиров пътува от Франкфурт за София Останалите пътници са спокойни и повечето от тях не подозират с кого летят

Правителството отпусна 500 000 лв. за доизграждане на храм „Св. Николай Чудотворец“ в „Меден рудник“

Пак този синдром!

Младежите пак станаха за смях

„Сините“ фенове искат и в другите сектори на „Лудогорец Арена“

Иван Тотев: Превръщаме Пловдив в град на иновациите

Представителна група от IT и аутсорсинг компаниите в Пловдив предстои да посети Европейския парламент в Брюксел, за да лобира за бъдещото развитие на града като една от най-добрите дестинации за иновационния бизнес.

Това стана ясно по време на първата за Пловдив бизнес-закуска с хора от IT и аутсорсинг сектора по покана на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев и евродепутата от ГЕРБ Ева Паунова.

Според инж. Тотев в дните преди балотажа е особено важно да се направи равносметка на случилото се през мандата и да се начертае пътната карта за следващите години.

„За нас този сектор е много важен. И преди го е имало в Пловдив, но именно през последните четири години много хора разбраха за него и че има потенциал за развитие. Наред с избора на Пловдив за културна столица на Европа, Европейски град на спорта и други международни и национални признания, това е едно от най-големите постижения, които отчитам през мандата. Имиджът на града, който го свързва с IT индустрията, привлича все повече млади хора“, посочи инж. Иван Тотев.

„През последните две години заедно с вас станахме съучредители на два клъстъра, единият от които е специално фокусиран и дори получи европейско финансиране.Няма друг град и община, която да е съучредител на такова нещо и то да е наистина работещо“, отбеляза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

По думите му след положените базови условия неслучайно вече все по- често се говори за изграждането на А-клас сгради и офиси. Към момента в общината има поне 4-5 проекта на различен етап на развитие. Скоро престои да стартира реалното строителство на първата подобна сграда.

Най-активният млад депутат в Европейския парламент Ева Паунова гарантира пълната подкрепа за развитието на бизнеса.

„Пловдив е много добро място за хора като вас, които искат да разрастват своя бизнес, но да го правят по иновативен начин. Бъдещето на Пловдив е да се развива в сферата на иновациите, а плановете на Европейския съюз са да инвестира именно във високо скоростни индустрии и иновации, защото това е пътят за достигането на по-висок растеж не само в България, а и в Евросъюза.

Първото най-важното условие за развитие на вашите компании е подкрепата в населеното място, в което се намират, компетентността на хората, с които комуникирате в общината и екипа, който работи там.

Иван Тотев и всички евродепутати от ГЕРБ, които го подкрепяме за втори кметски мандат, имаме добра връзка с Европейската комисия, за бъдат чути нашите идеи. Тази индустрия е много важна за развитието на Пловдив“, подчерта Ева Паунова.

Според икономиста Георги Стоев от „Индъстри уоч“ след успешното брандиране на Пловдив като дестинация за IT и аутсорсинг индустрия през следващия мандат трябва още по-силно да се натисне педалът за рекламирането на града извън страната, така че брандирането да да се превърне в известност на града.

„През последните четири години Иван Тотев като кмет и неговият екип възродиха самочувствието на града. Започна да се говори за Пловдив като IT дестинация. Кадрите от нашия сектор не отиват в най-големия калабалък, а където е най-приятен животът. Пловдив като инфраструктура много се подобри, стана нормален град и все по-нормален става. Именно затова тенденцията от предишни години да сме предимно инкубатори на кадри, които отиват в столицата, се преобърна. Защото нямаше как в порутен град с бедни хора да правиш бизнес. Второто много важно нещо, което направи Иван Тотев, е отдела за бизнес развитие в общината“, каза Красимир Стоянов от „ОРАК Инженеринг“.

Според представителите на IT и аутсорсинг индустрията важните неща, които трябва да продължат да се случват в града, е подкрепата за образованието, инфраструктурата /признаха, че много се радват на велоалеите, които вече активно използват/ и иновационната предприемаческа система.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.