Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Камери засекли скоростни рекорди в Търновско: 231 км/ч през село при ограничение от 50!

Няколко скоростни рекорда са регистрирани през тази година от камери по пътищата във Великотърновска област. През август в село Раданово, община Полски Тръмбеш бил засечен моторист, прелетял с 231 км/ч. в населеното място при ограничение от 50 км. Той обаче се е движел срещу системата и регистрационният му номер не се вижда.
„Реално не можем да установим кой е водачът, за да го глобим”, коментира Пенчо Христов, инспектор от “Пътна полиция”- Велико Търново.

Камера на главен път София-Варна в района на великотърновското село Шереметя пък е измерила скорост от 186 км/ ч. при ограничение от 60 км. Има издаден електронен фиш на стойност 1000 лв., който е платен. Мобилна система преди две седмици е засякла водач да кара със 148 км/ч. при ограничение от 60 км, за което също е издаден електронен фиш.

„Наказание от три месеца лишаване от правоуправление грози всеки водач, превишил с 50 км ограничението на скоростта, но само в населено място. Налага се и глоба в зависимост от превишението”, разясни Пенчо Христов.

Високата скорост е основна причина за пътните произшествия в региона. От КАТ в старата столица отчитат ръст на тежките катастрофи. От началото на годината до момента са станали 1172 пътни инцидента, от които 191 тежки с 18 убити и 248 ранени. За същия период на миналата година тежките ПТП-та са 140, при които са загинали 14 души, а 167 са пострадали. 18 288 електронни фишове за превишена скорост са издадени от началото на годината в областта. За същия период на 2014 г те са 4 442.

„Голямата разлика се дължи на факта, че мобилните системи бяха обявени за незаконосъобразни от ВАС”, уточни Христов. Съставените актове от стационарни системи за контрол на скоростта са 341 при 210 за миналата година. За всеки един от тях се издава наказателно постановление за отнемане на книжката за срок от 3 месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.