Крах - с 10 души втородивизионният Локо (ГО) изхвърли Лудогорец за купата

Сензацията на осминафиналите в турнира за Купата на България е факт - втородивизионният горнооряховски Локомотив изхвърли от борбата четирикратния шампион Лудогорец с 1:0.

Успехът е още по-значим заради факта, че почти цяло второ полувреме домакините играха с 10 души след червения картон на Йордан Апостолов в 54-ата минута.

Единственият гол в турнирната среща падна още в 4-ата минута - след центриране от фаул на Красен Трифонов, Иван Пенев с глава направи резултата 1:0 за Локомотив.

Наставникът на разградчани Едуард Ераносян започна с повече резерви в стартовия си състав, но рискът не се оправда и веднага след почивката в игра се появиха Клаудиу Кешеру и Марселиньо , а терена напуснаха Василев и Лукоки. В 60-ата минута скъпото ново попълнение Джонатан Кафу уцели гредата.

За последно Лудогорец отпадна рано за купата през 2012 г., тогава от ЦСКА, заради голове на чужд терен (1:2 и 1:0) на 1/16-финалите.

Така в Топ 8 на надпреварата Локо (ГО) се присъедини към елитните Черно море, Литекс, Левски и Монтана, втородивизионния Созопол и третодивизионния ЦСКА. Последният класирал се за четвъртфиналите ще стане ясен по-късно днес - в 16.30 часа Берое приема на своя стадион втородивизионния Банско, а старши-треньорът на старозагорци Петър Хубчев също ще заложи на доста променен състав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ