Жоро Цветков: Изборите са състезание за доверие, а не мръсна игра

Заедно да продължим да работим за европейския облик на община Своге, призовава кандидатът за кмет от ГЕРБ

Въпреки репресиите и черната кампания за опетняване името на Жоро Цветков, жителите на община Своге показаха, че не се поддават на манипулации и отново му гласуваха доверие. Кандидатът на ГЕРБ за кмет печели около 26% от техните гласове. Той отива на балотаж с бившия депутат от ДПС Емил Иванов, който през лятото на 2013 г. бе назначен за управител на Софийска област за втори път и това предизвика вълна от недоволство заради факти от биографията му. Емил Иванов сега е кандидат за кмет на Своге, издигнат от коалиция „Обединени за общината”, зад която отново стои ДПС.

„Аз вярвам в демокрацията. Отстоявал съм нейните принципи като кмет на Своге. Вярвам, че изборите са състезание за доверието на избирателите, а не мръсна игра, в която всички средства са позволени“, коментира Жоро Цветков. „Сигурен съм, че на втори тур ще бъдем още по-активни и категорични в желанието си да продължим видимите резултати за Своге. Балотажът ще бъде много напрегнат и оспорван. Повече от важно е да бъдем заедно на 1 ноември и да гласуваме, за да довършим това, което започнахме преди 4 години. Само заедно можем отново да работим за европейския облик на общината ни", допълни той.

Цветков и екипът му реализираха редица проекти, с които общината става по-добро място да живеене. „Едва преди няколко месеца беше направена първата копка на водния цикъл в с. Свидня, а в момента мащабният проект вече успешно е завършен. По него не само рехабилитирахме и доизградихме водоснабдителната мрежа, но асфалтирахме и общински пътища. На финала сме и на поредния изключително важен проект - за подмяна на уличното осветление в 35 населени места в общината. Разходите ще намалеят до 50% чрез поставяне на енергоефективни лампи. Община Своге е първата в България, която осъществява такъв проект“, подчерта кандидатът за кмет. Завършена е и кулата за мониторинг на околната среда, чрез която става възможно откриване на горските пожари в ранен стадий.

За 4 години в община Своге са изпълнени 12 проекта, финансирани с европейски средства, още 12 са внесени и очакват одобрение. „Ще имаме много работа и през втория мандат. Общината ни е една от най-големите по територия в България (866 кв. км) и брой населени места (36). Имаме една от най-дългите общински пътни мрежи и ще наблегнем на проекти за нейната рехабилитация, както и на обновяване на ВиК мрежите във всички села. Проектът за подмяна на ВиК мрежата в самия град Своге и за строеж на пречиствателна станция за отпадни води, вече е готов. Вярвам, че жителите на община Своге ще ни гласуват отново своето доверие, за да можем осъществим всичко това”, заяви Жоро Цветков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини