Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Жоро Цветков: Изборите са състезание за доверие, а не мръсна игра

Заедно да продължим да работим за европейския облик на община Своге, призовава кандидатът за кмет от ГЕРБ

Въпреки репресиите и черната кампания за опетняване името на Жоро Цветков, жителите на община Своге показаха, че не се поддават на манипулации и отново му гласуваха доверие. Кандидатът на ГЕРБ за кмет печели около 26% от техните гласове. Той отива на балотаж с бившия депутат от ДПС Емил Иванов, който през лятото на 2013 г. бе назначен за управител на Софийска област за втори път и това предизвика вълна от недоволство заради факти от биографията му. Емил Иванов сега е кандидат за кмет на Своге, издигнат от коалиция „Обединени за общината”, зад която отново стои ДПС.

„Аз вярвам в демокрацията. Отстоявал съм нейните принципи като кмет на Своге. Вярвам, че изборите са състезание за доверието на избирателите, а не мръсна игра, в която всички средства са позволени“, коментира Жоро Цветков. „Сигурен съм, че на втори тур ще бъдем още по-активни и категорични в желанието си да продължим видимите резултати за Своге. Балотажът ще бъде много напрегнат и оспорван. Повече от важно е да бъдем заедно на 1 ноември и да гласуваме, за да довършим това, което започнахме преди 4 години. Само заедно можем отново да работим за европейския облик на общината ни“, допълни той.

Цветков и екипът му реализираха редица проекти, с които общината става по-добро място да живеене. „Едва преди няколко месеца беше направена първата копка на водния цикъл в с. Свидня, а в момента мащабният проект вече успешно е завършен. По него не само рехабилитирахме и доизградихме водоснабдителната мрежа, но асфалтирахме и общински пътища. На финала сме и на поредния изключително важен проект – за подмяна на уличното осветление в 35 населени места в общината. Разходите ще намалеят до 50% чрез поставяне на енергоефективни лампи. Община Своге е първата в България, която осъществява такъв проект“, подчерта кандидатът за кмет. Завършена е и кулата за мониторинг на околната среда, чрез която става възможно откриване на горските пожари в ранен стадий.

За 4 години в община Своге са изпълнени 12 проекта, финансирани с европейски средства, още 12 са внесени и очакват одобрение. „Ще имаме много работа и през втория мандат. Общината ни е една от най-големите по територия в България (866 кв. км) и брой населени места (36). Имаме една от най-дългите общински пътни мрежи и ще наблегнем на проекти за нейната рехабилитация, както и на обновяване на ВиК мрежите във всички села. Проектът за подмяна на ВиК мрежата в самия град Своге и за строеж на пречиствателна станция за отпадни води, вече е готов. Вярвам, че жителите на община Своге ще ни гласуват отново своето доверие, за да можем осъществим всичко това”, заяви Жоро Цветков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.