Неканени "гости" на язовир в Коньово случиха на пиян охранител

31-годишен охранител на язовир стана клиент на прокуратурата, след като с гърмежи и бой с приклада на пушката си прогони неканени посетители. Инцидентът е станал около 13,20ч. на 28 октомври в землището на новозагорското с. Коньово - съобщиха от полицията.

Двама непознати мъже навлезли в територията на развъдника за риба. Мястото било забранено за външни лица без разрешението на стопанина. По това време двамата пазачи се черпели на работното си място. Появата на неканените "гости" ги изненадала. Й.Й. скочил, пресрещнал ги и за да ги респектира, произвел един изстрел във въздуха с ловната си пушка. Гърмежът не успял да изплаши мъжете. Охранителят ги настигнал, започнал да ги удря с приклада и им се заканил, че ще ги убие. Конфликтът бил прекратен от втория охранител.

Пострадалите - на 41 и 27 г., родом от Сливен и сливенското с. Младово, получили одрасквания и леки наранявания от приклада. Тяхната версия е, че просто минавали край водоема, когато пияният пазач им налетял. Самият пазач пък обяснил пред криминалистите, че е заподозрял непознатите в опит за кражба на риба от развъдника и бил принуден да реагира, след като те не се подчинили и не напуснали мястото. Направената проба установила, че охранителят бил с 2,99 промила алкохол. А колегата му - с над 3 промила. За случая е уведомена Районната прокуратура в Нова Загора. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони