Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Отстраниха трети селски кмет от ДПС в Търговищко

Кмет се победи сам на изборите в Долна баня

Кандидатът за кмет на град Долна баня Владимир Джамбазов доказа, че може да победиш и когато си сам в надпреварата. И то със 100%. В неделя за него бяха пуснати 2513 бюлетини от общо 2825 гласували. Останалите 312 бюлетини са били недействителни. „Хората са пускали бюлетините, без да отбелязват знак, тъй като са си мислили, че щом има един кандидат, не е необходимо да го правят“, обясни вчера и.д. кмет на Долна баня Петър Трифонов.

Това ще бъде трети кметски мандат на Джамбазов, който е представител на ГЕРБ.

До 23 октомври конкурент на Джамбазов е бил Кирил Недев от БСП. Дни преди изборите бдителна гражданка докладвала, че Недев е регистриран на нейния адрес, а пък не живее там. Допълнителните разследващи действия на жената и на общинската администрация установили, че Недев се е регистрирал на този имот през 2006 г., а през 2008 г. къщата била продадена. „Освен всичко той не е имал и необходимите шест месеца уседналост“, коментира и.д. кмет Трифонов. Когато не е и.д. Кмет, той е началник на отдел „Регионално развитие и стопанска политика“ в общината. Подчинен на Джамбазов.

Следва дерегистриране на опонента и така Джамбазов се озовал сам в битката. От входа на Горна баня ни посреща голям билборд с лика на кандидата на ГЕРБ до плакатите и транспарантите, които красят площада, кафенетата и ресторантите. Няма и помен от агитационен материал на друг кандидат. „На предишните избори имаше и кандидат на СДС, но се отказаха да се борят, защото за тях гласуват много малко хора“, обяви Трифонов. Според него шефът му няма конкуренция, тъй като е направил много за града. Не крие, че има 42% безработица. Централната улица е разбита и с огромни опасни канавки, но шосето било собственост на агенция „Пътища“.

Новият стар кмет на Долна баня не пожела да се срещне с екип на „Труд“. И.д. кмет Трифонов обясни, че той щял да се покаже на 3 ноември в 15 ч, за да положи клетва.

„Много ни е хубав и добър кметът. Много работи прави. По времето на Тодор Живков имаше по няколко души за гласуване, а сега си имаме само един“, в един глас отговарят пенсионерките Добринка Гривишка и Цветанка Петкова. Дамите се припичат на октомврийското слънце, а около тях десетки цигани метат площада, който е с размерите 50 на 50 метра. За разкош има и две фонтанчета.

Циганите в един глас отговарят, че имат най-добрия кмет на света. „Дава ни по 45 лева по онаа програма. Гледа ни като негови деца. Гласуваме с удоволствие за него, щото е човек“, рецитират ромите. Жена, която чисти на улицата пред къщата на кмета, плаши със съд, ако види снимката си във вестника. Други отказват да коментират и да изложат качествата на своя избраник.

„Ще ви обясня защо всички обичат кмета. Една трета от жителите на Долна баня са цигани и той им дава пари по програми всеки месец. Негласно им разреши да си правят къщи в махалата. Имат вече и вода и ток. Другата част са пенсионери, които им е все тая. Лъже ги с някакви пенсионерски клубове. А на останалите май вече не им пука“, споделя Цветелина Иванова. Докато говори от количката се надига главичката на малкия й син.

ВЛАСТ

100% ГЕРБ и в общинския съвет

ГЕРБ ще има и 100% представителност в общинския съвет, който се състои от 11 съветници. От получените резултати става ясно, че за един общински съветник са нужни 220 гласа. За БСП има пуснати 172 гласа, а за Реформаторския блок 91 гласа. „Единственото неприятно нещо е, че две от тези места ще бъдат загубени, тъй като имаме право да регистрираме само 11 съветници, сега двама от тях ще влязат в управата на общината, а на тяхно място няма да може да вкараме други хора“, казва Трифонов. Едно от най-красивите неща в Долна баня е сградата на общината. Лъскава и ремонтирана тя грее в центъра на градчето, а пред нея гроздове от безработни цигани чоплят семки и чакат.

Едно от постиженията на Владимир Джамбазов през предишния му мандат е изграждане на спортен комплекс с футболно игрище, басейн и тенис кортове. Сега ще трябва да намери футболисти, тъй като градът няма отбор, както и тенисисти и плувци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.