Михаил Миков: БСП ще иска касиране на изборите в редица населени места

"Съвсем умишлено е създадена схема за фалшификация на изборите. Вероятно ще искаме касиране на изборите в редица населени места в България заради нередности и нарушения". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Лице в лице” по БТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му след всичко, което видя цяла България, най-краткото обяснение за случилото се на тези избори е мръсна кампания. „За някои е важното в изборната нощ да преправиш протоколите, да обявиш резултатите, преди да знаеш избирателната активност. Така се натъкмяват резултати”, категоричен бе Михаил Миков.

Лидерът на левицата посочи и някои от най-фрапиращите нарушения в тази кампания. „Случилото се в Девин е ужасяващо. То бе описано от нашия кандидат за кмет. След като бе заплашвано семейството му, той се отказа от надпреварата там. Подобни случаи има и на други места в страната. Сещам се и за врачанско, където няколко села подават сигнали до полицията, но липсва всякаква реакция. Излезе и запис от Перник, но прокуратурата сметна, че не вижда проблем”, посочи Михаил Миков. Той продължи, че със съвременните технологии много лесно могат да се запишат всякакви нередности. „Пример за това е клип, качен в мрежата, на който се виждат редица нарушения на членове на комисия от Хасково. Но не е само там. В секции от страната има по 20-30% недействителни бюлетини. Като цяло на тези избори има рекордните 14% недействителни бюлетини”, коментира още председателят на БСП. Той каза също, че е имало и други абсурди. „Абсурдно е кандидати за кметове, които са гласували с преференции за себе си, след преброяването на бюлетините, да се оказва, че в неговата секция той няма нито една преференция”, обясни лидерът на социалистите.

Коментари

Задължително поле