Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Бъчварова: Започва нова мащабна акция срещу купуването на гласове

МВР работи по създаването на адекватни мерки за изборите още от лятото. За първия тур има около 2000 издадени предупредителни протокола. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова пред БНТ.

Както преди изборите, така и за балотажите, днес и утре МВР ще следи за купуване на гласове. Тази операция е и срещу трафика на хора и се провежда на територията на цялата страна.

При първата операция на МВР преди местните избори бяха над 30 души в София бяха задържани, други 60 са били извикани за обяснения в хода на националната операция против нарушението на изборните права на гражданите в поделенията на МВР в Хасковска област. Такива операции се проведоха из цялата страна.

Бъчварова коментира и нападението над Алексей Петров и призова да се спре с разкриването на информация по разследването. “МВР работи много активно, но разкриването на информацията трябва да спре дотук”, каза тя и допълним ,че повестяването на детайли от разследването би попречили на неговия ход,

Бъчварова нарече инцидента с Волен Сидеров в НАТФИЗ в изборната нощ „драстичен случай на една провокация и създаване на обществено напрежение, което можеше да ескалира много бързо”. По думите й, тогава имало опасност от нарастване на напрежението.

„Проблемът, пред който стоим в момента, е трябва ли да народните представители да имат пълен имунитет”, посочи тя. Според нея, депутатите трябва да бъдат защитени само по отношение на свободното изразяване на мнение. Всичко останало ги поставя в незаслужено привилегировано положение спрямо останалите граждани. „Това пречи на служителите на МВР да си свършат работата на място”, добави тя.

„Истината е, че толкова драстичен случай досега не е имало”, заяви Бъчварова. „Отидох със съзнанието, че това е нещо необичайно”, каза тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете