Младеж без книжка загина в салтомортале с "Рено" (Снимки)

Млад мъж без шофьорска книжка загина в автомобил, направил смъртоносно салто на път край Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Тежата катастрофа е станала към 21 часа на пътя от село Сталийска махала към Лом. 25-годишният Цветомир Ангелов пътувал с чуждо "Рено Меган" от село Дондуково към дунавския град, когато на прав участък загубил контрол над колата, тя навлязла в насрещното платно, излетяла от шосето, ударила се в крайпътно дърво, обърнала се и се приземила по таван. Младият мъж починал на място.

Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се е огънал като кламер, а шофьорът е намерен на задната седалка. Най-вероятно скоростта на "Реното" е била много висока, коментираха катаджии.

Загиналият Цветомир нямал шофьорска книжка, живеел с майка си и баба си в село Дондуково и от време на време се хващал за малко на работа в София, в Монтана или помагал на местни стопани. "Реното", в което загинал, е на Асен М. /66 г./ - близък на семейството му. Според местни хора Асен заявил, че момчето взело ключовете на колата без негово знание, но свидетели твърдят, че Цветомир и друг път е шофирал автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство. Проверява се и дали загиналият е употребил алкохол преди да седне зад волана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини