В „Лидл“ се пазарува по-бързо, отколкото другаде

В магазините на „Лидл“ в България се пазарува средно за 14 минути, или 2,5 пъти по-бързо, отколкото в други вериги. Това съобщи изпълнителният директор на компанията за България Милена Драгийска-Денчева.

Данните на компанията показват ръст от 60% на броя на обслужените клиенти за изминалите 5 години, като само за последните 9 месеца лоялните са се увеличили с 12%. Този ръст според ръководството на компанията се дължи на спечеленото потребителско доверие.

„Стартирахме специална програма за увеличение на дела на българските стоки“, обясни Драгийска. Клиентският интерес според нея се дължи и на увеличеното предлагане на плодове, зеленчуци, печива и прясно месо.
От стъпването си в България в края на 2010 г. досега компанията е инвестирала 728 млн. лева в земя, сгради и оборудване, заплатени са и 270 млн. лева данъци.

Изградени са 78 магазина в 41 града. До края на годината в Бургас ще отвори врати още 1 магазин, а догодина предстоят нови в София, Казанлък и Благоевград.
По повод рождения си ден от 2 ноември в магазините на „Лидл“ ще се продава колекция от 5 диска на Лили Иванова. Компанията стартира и игра, участниците в която могат да спечелят безплатно пазаруване в „Лидл“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес