Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Търговец от село Златар арестува чанта на проверители

Продавач в магазин за хранителни стоки в шуменското с. Златар арестува чанта на инспекторка от Агенцията по безопасност на храните, но това не попречи да го глобят. Мотивът му бил, че бърза да иде до тоалетна.

Магазинът останал затворен цял ден, това препятствало извършването на контрол в обект на ЕТ”А.Х.” и била наложена глоба 500 лв. Собственичката на обекта обжалвала санкцията пред районния съд във Велики Преслав, но тази седмица магистратите са я потвърдили.

Екшънът с намеса на полиция се разиграл на 15 юли тази година. Инспекторките установили, че в магазина има храни с изтекъл срок на годност и такива с поправена дата на етикетите. Изведнъж продавачът, син на собственичката, обяснил, че трябва да посети тоалетна и избутал едната проверителка. Другата говорела пред врата по телефона, помолила да си вземе чантата отвътре, но ключът щракнал. След един час чакане проверителите потърсили помощ от полицията. Униформените обиколили селото, но не открили търговеца, извикали майка му, но тя казала, че няма ключ. Упоритите проверители извикали на помощ своя колежка от Шумен, която пристигнала с пълен набор документи и съставили констативен протокол за случващото, както и акт за административно нарушение.

Пред магистратите търговецът обяснил, че имал здравословен проблем – паднал зад магазина, където била тоалетната. Хитрите търговци могат да обжалват санкцията и пред Административния съд в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.