Търговец от село Златар арестува чанта на проверители

Продавач в магазин за хранителни стоки в шуменското с. Златар арестува чанта на инспекторка от Агенцията по безопасност на храните, но това не попречи да го глобят. Мотивът му бил, че бърза да иде до тоалетна.

Магазинът останал затворен цял ден, това препятствало извършването на контрол в обект на ЕТ"А.Х." и била наложена глоба 500 лв. Собственичката на обекта обжалвала санкцията пред районния съд във Велики Преслав, но тази седмица магистратите са я потвърдили.

Екшънът с намеса на полиция се разиграл на 15 юли тази година. Инспекторките установили, че в магазина има храни с изтекъл срок на годност и такива с поправена дата на етикетите. Изведнъж продавачът, син на собственичката, обяснил, че трябва да посети тоалетна и избутал едната проверителка. Другата говорела пред врата по телефона, помолила да си вземе чантата отвътре, но ключът щракнал. След един час чакане проверителите потърсили помощ от полицията. Униформените обиколили селото, но не открили търговеца, извикали майка му, но тя казала, че няма ключ. Упоритите проверители извикали на помощ своя колежка от Шумен, която пристигнала с пълен набор документи и съставили констативен протокол за случващото, както и акт за административно нарушение.

Пред магистратите търговецът обяснил, че имал здравословен проблем - паднал зад магазина, където била тоалетната. Хитрите търговци могат да обжалват санкцията и пред Административния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони