Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

17-годишен ром троши носа на лекар в Спешното в Хасково

Ром на 17 години удари с юмрук доктор в хасковската Спешна помощ и му счупи носа, съобщиха от полицията. Инцидентът станал, когато Гюнай А. отишъл в болницата със спукана глава, придружен от баща си. Тийнейджърът се опитал директо да влезе в хирургията. Лекарите го препратили за преглед в отделението по Спешна помощ. На смяна бил д-р Никола Ганашев, който обработил раната. Пред разследващите той обяснил, че след това проводил младежа до вратата, за да му покаже къде е Хирургия и там да го зашият. Тогава неочаквано лекарят бил дръпнат от бащата, а Гюнай с десен прав смазал носа на д-р Ганашев. После двамата роми избягали.

„В петък двете лица бяха издирени и отведени за снемане на обяснения в районното управление. 17-годишният е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство. Обвинението е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице – медицински специалист, при изпълнение на служебните задължения. В срок от 7 дни делото ще бъде внесено в съда“, коментираха от Районна прокуратура – Хасково. Магистрати допълниха, че предвиденото по закон наказание е до 3 г. решетки.

Самият Гюнай пък твърдял, че се афектирал, защото докторът го върнал, за да го обработят направо в хирургията.

„Крайно време е нападенията над лекари и служебни лица на работното им място да бъдат криминализирани. Хората трябва да разберат, че сме дали Хипократова клетва и винаги се стремим да направим добро на пациента“, споделиха колеги на пострадалия медик.

Това е втори случай на сериозно посегателство над лекар в Хасково от началото на т.г. През март друг ром преби жестоко и ограби педиатърката д-в Веселина Джонева. Впоследствие 34-годишният рецидивист Йордан Александров бе арестуван, осъден и пратен в затвора в Стара Загора. Побойникът издъхна от рак в килията през юни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.