Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Бунт зрее на границата между Словения и Австрия, още 17 деца се удавиха на път от Турция за Гърция

4 сирийски деца се удавиха вчера сутринта, когато лодката, в която бяха, потъна малко след тръгването от Турция. Жертвите са на възраст между 1 и 4 г., като в същото време 19 възрастни със спасителни жилетки са спасени.

Други 22-ма мигранти, сред които 13 деца, загинаха в нощта срещу петък край гръцките острови Калимнос и Родос в два отделни инцидента, при които бяха спасени 157 души.

Предната нощ край гръцки острови Лесбос и Самос се удавиха 17 души, от които 11 деца.

В същото време испанските власти вчера подновиха търсенето на 35 души, изчезнали в сряда при потъването на лодка, потеглила от Мароко. Спасени са 15 души, открити са телата на 4-ма мъже.

Австрийската вътрешна министърка Йохана Микл-Лайтнер защити намерението за вдигане на ограда по границата със Словения. „И най-добрият пропускателен пункт не върши работа, ако от двете му страни границата е широко отворена“, каза тя, настоявайки, че страната трябва да контролира влизащите мигранти. Заради препълването на приемните центрове и бавната обработка на данните на бежанците Австрия спря да ги пропуска през нощта срещу петък от Словения. Така близо 3500 души се оказаха блокирани в Шентил. Към тях се движат още 3000, които влязоха от Хърватия същата нощ. Блокадата в Шентил изнерви хората и някои прескочиха загражденията, други опитаха да пробият кордоните, но бяха спрени от австрийската полиция.

В същото време германски прокурори обявиха, че са получили около 400 жалби срещу канцлерката Ангела Меркел с обвинения в държавна измяна заради допускането на хиляди мигранти в страната. Но експерти не вярват това да стартира наказателно преследване.

Швеция обяви вчера, че няма да може да продължи да приема по 190 000 мигранти годишно. Външната министърка Маргот Валстрьом заяви в интервю за местен вестник, че социалната система няма да издържи, а притокът на бежанци ще предизвика недоволство у шведите. Тя не уточни какъв е капацитетът на страната. Швеция и Германия са най-желаните от мигрантите. По данни на ООН от началото на годината в Европа през Средиземно море са влезли 724 228 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете