Оставили шведи без вода в София

Организаторите забравили вода за „Юргорден“ покрай шоумача с „Левски“ на 10 октомври, стана ясно при отчета за двубоя. Наложило се шведите сами да си купуват вода в хотела, за което извадили сметка за... 1000 лв.
„Сините“ честваха половин век от своя старт в евротурнирите през 1965-а срещу същия клуб. Организацията беше поета от Националния клуб на привържениците и от тръста „Синя България“.
Печалбата засега е едва 3793 лв. при близо 13 000 зрители на стадиона - поне на око. Ако бъдат продадени всички артикули, произведени специално за шоуто, ще дойдат още около 34 000 лв. Предвижда се цялата печалба да бъде дарена за школата на „Герена“. Организаторите признаха, че са разочаровани от липсата на повече хора на стадиона. „Призоваваме нашите фенове да си взимат от наличните артикули, за да увеличим печалбата“, сподели Димитър Костадинов от тръста. На мача не е имало инциденти - само няколко счупени седалки.
Халфът Георги Костадинов е възстановен. Националът най-вероятно ще излезе титуляр при гостуването на „Монтана“ в понеделник. Така в състава на треньора Стойчо Стоев ще отсъстват само Владимир Гаджев, Борислав Цонев и Деян Иванов. Оперираният Боби вече хвърли патериците, но го чакат още няколко месеца лечение.
„Левски“ обмисля да прати свои съгледвачи, които да подбират таланти из Латинска Америка и Африка. Чрез мениджъри „сините“ имат списък с имена, които обаче трябва да бъдат наблюдавани наживо. От „Герена“ търсят централен защитник, крило и нападател. Може да стигне до привличането и на още един футболист, ако евентуално бъде продаден 18-годишният Божидар Краев. Талантът отново е в полезрението на елитни чуждестранни клубове, след като ходи на проби в „Манчестър Сити“ и „Ювентус“.
„Левски“ е готов да плати относително дребни трансферни суми по селекцията. Засега обаче няма фиксирани числа или яснота. „Синият“ щаб наблюдава и няколко футболисти в България. Като цяла селекцията няма да е скъпа, след като клубът намали двойно бюджета в сравнение с предишни години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ