„Ботев“ глоби конгоанец за коментар в интернет

Ермин Шиляк оцеля като треньор на „Ботев" (Пд) и след загубата с 0:2 от „Славия“ на стадиона в кв. „Овча купел". Поражението е второ за 4 дни и шесто в „А" група под ръководството на словенеца.

За слабите игри на „жълто-черните" според Шиляк са виновни всички други, но не той и екипът му. И категорично отказва да подаде оставка, за да прибере неустойка при преждевременно прекратяване на договора му. Контрактът е до Нова година, докогато има 6 шампионатни кръга.

Шиляк декларира, че решението за отстраняването от отбора на първия, втория и третия капитан Йордан Христов, Мариян Огнянов и Пламен Николов, както и на Жоел Чибамба, е на цялото ръководство. Спортният директор Георги Марков обаче заяви, че то е на треньора и намекна, че ситуацията около карето може да се промени следващата седмица.

Конгоанското крило Рахави Кифуети пък е отнесъл двойна финансова санкция след отпадането на 1/8-финалите за Купата на България. Освен глобата, наложена на целия отбор за срамната загуба с 0:1 от „Созопол“, легионерът ще плати още една заради коментари на играта на „канарчетата" в една от социалните мрежи.

След мача на „Овча купел" тимът на „Ботев" бе разпуснат в почивка до понеделник сутрин, когато започва подготовка за домакинството срещу "Берое" в Битката за Тракия от 15-ия кръг на "А" група на 8 ноември. За двубоя в състава се завръща след наказание халфът Милен Гамаков. Но има малка вероятност от лазарета да излезе някой от карето контузени титуляри - Лъчезар Балтанов, Александър Колев, Орлин Старокин и Грегъри Нелсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ