Иван Тотев и Славчо Атанасов нетърпеливи, гласуваха още преди 10 часа

Достигналите до втори тур кандидати за втори кметски мандат в Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) и Славчо Атанасов (Патриотичен фронт) гласуваха още преди 10 часа на балотажа в града под тепетата, където изборният ден започна изключително вяло. До 10 часа своя вот бяха упражнили 3,78% (10 838 души) от 286 869 с право на глас пловдивчани, докато по същото време на 25 октомври бюлетини вече бяха пуснали 5,06% (14 537 души), като най-слаба, както и седмица по-рано бе активността в район "Източен", където се намира най-голямото ромско гето "Столипиново" с 2,72% (1205 души). 

Иван Тотев бе придружен от съпругата си Деница в СОУ "Пейо Кр. Яворов" в квартал "Кършиака", където гласува с 2 бюлетини - за кмет на община Пловдив и за кмет на район "Северен". "Гласувах за новия и модерен Пловдив, за града, който се развива и ще е Европейска столица на културата", заяви кандидатът на ГЕРБ, който призова съгражданите си да отидат масово до избирателните урни и упражнят конституционното си право на глас. "Имаме нужда от Вашата подкрепа, за да се случват добрите неща за Пловдив и неговите граждани. Направете Вашия цивилизован избор за бъдещето, което нашият град заслужава. Гласувайте за модерния и динамичния Пловдив, изпълнен с живот! Гласувайте - отнема само 3 минути!", допълни Иван Тотев, който не пропусна да поздрави пловдивчани и по случай 1 ноември - Деня на народните будители.

Депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов пък упражни правото си на глас в НУ "Климент Охридски" в квартал "Кючук Париж" заедно със съпругата си Елена. "Гласувах за Пловдив, който е на пловдивчани, не - на олигарсите. За Пловдив, в който думата имат неговите граждани, а не партийното задкулисие. За мен най-важна е подкрепата на пловдивчани и аз разчитам на тази подкрепа, а не на партийни схеми и договорки", декларира екскметът на Пловдив (2007-2011 г.).

Само 30 замени на членове на СИК са извършени в Пловдив за балотажа, което е десетократно по-малко в сравнение с първия тур, когато техният брой надхвърлил 300, съобщи Деница Чингарова, председател на ОИК-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони