Правителството отпусна близо 490 000 лева мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Половин милиард евро за метро до „Левски“ и „Слатина“

Пускат под гаранция богатия циганин, убил две жени

Шампионите се преклониха пред духа

Община Варна започва работа по проекти за над 80 млн. лв. Бюджетът на града намаля с 10 млн. лв. след актуализация

Гранична полицайка осъди прокуратурата за 6595,10 лв.

Гранична полицайка осъди прокуратурата за общо 6595,10 лв. за незаконно обвинение. По закона за отговорността на държавата Темида присъди на Йорданка Янева от Любимец 5000 лв. за претърпени страдания, 1000 лв. за неимуществени вреди и и 595,10 лв. разноски по делото.

Янева бе сред подсъдимите по т.нар. дело „Граница“. Акцията тогава се проведе на пунктовете Капитан Андреево и Лесово. Тогава бяха арестувани 13 митничари и гранични полицаи. Любимчанката бе сред тях и срещу нея бе повдигнато обвинение за получаване на рушвет по време на работа. Впоследствие обаче Йорданка бе оправдана на всички инстанции и тя се възползва от правото си да си търси правата по закона за отговорността на държавата. Пълният й иск за претърпените терзания бе за 26 314 лв., но съдът прецени, че той трябва да бъде уважен частично, а не в пълния размер. Янева ще обжалва това решение и ще настоява пред по-горна инстанция за цялата сума. Юристи коментираха, че това е първият спечелен иск срещу държавното обвинение по делото „Граница“. Останалите деветима също са оправдани и те вече завели дела за обезщетения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.