Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

Гранична полицайка осъди прокуратурата за 6595,10 лв.

Гранична полицайка осъди прокуратурата за общо 6595,10 лв. за незаконно обвинение. По закона за отговорността на държавата Темида присъди на Йорданка Янева от Любимец 5000 лв. за претърпени страдания, 1000 лв. за неимуществени вреди и и 595,10 лв. разноски по делото.

Янева бе сред подсъдимите по т.нар. дело „Граница“. Акцията тогава се проведе на пунктовете Капитан Андреево и Лесово. Тогава бяха арестувани 13 митничари и гранични полицаи. Любимчанката бе сред тях и срещу нея бе повдигнато обвинение за получаване на рушвет по време на работа. Впоследствие обаче Йорданка бе оправдана на всички инстанции и тя се възползва от правото си да си търси правата по закона за отговорността на държавата. Пълният й иск за претърпените терзания бе за 26 314 лв., но съдът прецени, че той трябва да бъде уважен частично, а не в пълния размер. Янева ще обжалва това решение и ще настоява пред по-горна инстанция за цялата сума. Юристи коментираха, че това е първият спечелен иск срещу държавното обвинение по делото „Граница“. Останалите деветима също са оправдани и те вече завели дела за обезщетения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.