Турски шофьор, хванат с хероин за 1,7 млн. лева, жали присъда от 10 г затвор

Трафикант на 15,3 кг чист хероин за 1 067 370 лева обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново присъда от 10 г затвор, постановена от Окръжния съд в Русе.44-годишният турски шофьор Осман Сойдемир оспорва и наложена от русенските магистрати и глоба от 200 000 лв.Делото в апелативната инстанция в старата столица е насрочено за понеделник.

Чужденецът бе хванат на 17 март миналата година на ГКПП Дунав мост да пренася солидното количество дрога. Наркотикът бил разпределен в 35 пакета, укрити в личния багаж на шофьора и на различни места в кабината, дори в хладилника на камиона. Според документите, тирът превозвал зеленчуци за Австрия и Франция.Осман Сойдемир е бил и втори шофьор на тир, който през 2007 г бил заловен с над 300 кг кокаин. Тогава обаче само основният шофьор е получил наказание.

През октомври 2014 г Окръжният съд в Русе произнесе наказание за Осман Сойдемир. Заради направените от него самопризнания делото бе гледано по съкратената процедура, което намали присъдата му с 1/3. След обжалване на становището на първата инстанция пред Апелативния съд във Велико Търново, магистратите върнаха делото за разглеждане от друг състав на Русе. Мотивът им бе, че присъдата на окръжните съдии от крайдунавския град не е добре мотивирана. Така делото се гледа по общия ред, като подсъдимият се отрече от признанията си, но обвиняемият получи същата присъда.
Осман Сойдемир отново обжалва решението и Апелативният съд ще заседава по казуса отново на 2 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони