Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

„Образование без раници“ търси днешните будители

Сдружение „Образование без раници“ търси „будители“, които да помогнат с популяризирането на нови знания. Идеята е да станете „преводач-ментор“ на Кан Академията.

„На български език за момента сайтът съществува в богата бета-версия. Това означава, че можете спокойно да се запишете и да започнете да решавате задачи, като обаче трябва да очакавате да има грешки в материалите. Между другото, сайтът е и винаги ще бъде, безплатен. С ваша помощ, докато решавате задачи по математика по забавен начин, се надяваме и да намерим и отстраним възможно най-много грешки. Досега сме превели над 3 милиона думи с упражнения и уроци по математика, информационни технологии, физика, биология, история, изкуство и т.н.“, обясниха от сдружението.

Към момента има субтитри за над 1600 клипа.

Кан Академията е световна образователна организация, която цели безплатно образование на световно ниво за всеки и навсякъде. Достъпна е на големите световни езици, а скоро и на български. Уменията се затвърждават чрез упражнения, които се нагаждат към ученика, като знанията могат да се учат и чрез видео клипове. Платформата е за ученици и възрастни, които искат да повишат знанията си или да помагат на други да се учат. Учителите, или менторите, получават достъп до разнообразни начини за детайлно следене на напредъка, даващи им възможност да помагат за конкретните проблеми на всеки учещ.

„Ние, от Кан Академията, вярваме, че е нужно да знаеш само едно: Можеш да научиш всичко!“, казват от сдружението.

Насоките за превод се намират в презентация на следния адрес http://obr.education/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B8/.

Кан Академията има и страница във Фейсбук, както и група за доброволци. Ако не ползвате Фейсбук, можете да пишете директно на екипа на този адрес – khanacademy.bg@gmail.com.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.