Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

Полицията пак мина на дарения

Вътрешното министерство отново се върна към даренията. От края на февруари до края на септември т.г. МВР е получило горива, техника и др. консумативи на стойност 2 583 708 лева. Това сочи последният отчет, който е публикуван на интернет страницата на министерство. Преди това за последно МВР е получавало дарения в края на 2013 г. През 2014 г. ексвътрешният министър Цветлин Йовчев забрани изцяло даренията.

След скандалите около приети пари и бензин от криминално проявени лица пари, бе решено държавни фирми и общините да могат да спонсорират ведомството.

От отчета се вижда, че най-много се дават горива и пари за закупуване на резервни части за колите, както и друг вид техника. Единствено държавните „Мини Марица Изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица Изток 2“ са дали на МВР-Стара Загора пари на два пъти – 12 000 лв. и 32 000 лв. Прави впечатление, че спонсори на полицията са по-малките общини. Най-голямото дарение е от Департамента по енергетика на САЩ, който дава техника за откриване на радиация за 1 497 034 лв.

Преди време „Труд“ разкри схема, по която се избягваше забраната за получаване на дарения от частни лица. Частниците даряваха общините, а кметовете връчваха полученото на местната полиция.

Вътрешното ведомство, което изпитва материални затруднения, е решило да отдаде под наем стадион „Раковски“ в София. От обявата става ясно единствено, че до 8 ноември ще бъдат приемани оферти. Не е посочен нито срокът за отдаване на игрището и лекоатлетическата писта, нито е заложена някаква прогнозна стойност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.