Член на избирателна комисия в Добрич почина от инфаркт

Нещастен случай блокира за около час работата на една от секционните избирателни комисии в Добрич, където се проведе балотаж за кмет.

55-годишен член на една от СИК в ОУ "Йордан Йовков" починал внезапно. Около 16 ч мъжът казал, че му е лошо и излязъл в коридора. Минута по-късно паднал пред входа на съседната избирателна секция. Дошлите на място спешни медици установили, че е мъртъв.

По първоначални данни мъжът е издъхнал от масивен инфаркт. Заради отцепения от криминалисти район, работата на секцията бе спряна до 17 ч.

В други две училища, където имаше избирателни секции, започна разследване за контролиран вот. Повод станаха жалби от ГЕРБ и Реформаторския блок, както и публикуван в интернет клип, в който се вижда как микробус стоварва избиратели пред ОУ "Панайот Волов" и СОУ "Любен Каравелов". Районната прокуратура в Добрич се самосезира и започна детайлна проверка на случая. Пред полицията докарани с микробуса гласоподаватели обяснили, че са болни и познати им направили услуга да ги отведат до урните. Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов обаче нареди 3 екипа униформени да бдят край двете училища до края на изборния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони