Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

АПИ: Снегопочистващите фирми са в готовност за зимно поддържане на пътищата

Силен вятър удари София

Мощен циклон в Австралия Отменени са редица международни полети

КЕВР реши да запази цената на тока за битовите потребители

КЕВР реши да запази цената на електроенергията за битовите потребители, за да гарантира, че при евентуално поскъпване на природния газ, те няма да бъдат подложени на риска цените на електроенергията да бъдат повишени. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на брифинг във връзка с Решението на Комисията за утвърждаване на цени на електрическата енергия, считано от 1.11.2015 година, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Иванов уточни, че за регулирания пазар за небитовите потребители намалението е средно с 2,5%. „Цената, която заплащат битовите потребители, е фиксирана и с това решение тя не подлежи на промяна. Още преди три месеца, когато взехме нашето регулаторно решение, влязло в сила от 1 август, изрично заявихме, че винаги, когато има съществено изменение на някой ценообразуващ елемент, каквато е цената на първичния енергиен ресурс – природният газ, ние ще го отразим, за да не бъдат по-никакъв начин ощетявани българският бизнес и потребителите на свободен пазар.

Така показваме, че всеки наличен ресурс ще доведе до съответната промяна на цената на електрическата енергия“, отбеляза Иванов. „За съжаление в рамките на изминалите три месеца намалението на цената на природния газ е единственият съществен ресурс, който ни позволи да сторим това“, допълни още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.