На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

КЕВР реши да запази цената на тока за битовите потребители

КЕВР реши да запази цената на електроенергията за битовите потребители, за да гарантира, че при евентуално поскъпване на природния газ, те няма да бъдат подложени на риска цените на електроенергията да бъдат повишени. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на брифинг във връзка с Решението на Комисията за утвърждаване на цени на електрическата енергия, считано от 1.11.2015 година, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Иванов уточни, че за регулирания пазар за небитовите потребители намалението е средно с 2,5%. „Цената, която заплащат битовите потребители, е фиксирана и с това решение тя не подлежи на промяна. Още преди три месеца, когато взехме нашето регулаторно решение, влязло в сила от 1 август, изрично заявихме, че винаги, когато има съществено изменение на някой ценообразуващ елемент, каквато е цената на първичния енергиен ресурс – природният газ, ние ще го отразим, за да не бъдат по-никакъв начин ощетявани българският бизнес и потребителите на свободен пазар.

Така показваме, че всеки наличен ресурс ще доведе до съответната промяна на цената на електрическата енергия“, отбеляза Иванов. „За съжаление в рамките на изминалите три месеца намалението на цената на природния газ е единственият съществен ресурс, който ни позволи да сторим това“, допълни още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.