Разследва се сигнал, че член на СИК раздавал пари в Гърмен

Член на Секционна избирателна комисия в Гърмен раздава пари срещу поет ангажимент срещу кого да се гласува. Този сигнал е подаден в полицията със снимков материал от телефон. Човекът, станал свидетел на договарянето, е заснел двама души.

Хората в Гърмен твърдят, че за балотажа е имало масово купуване на гласове, като цената варира от 20 до 30 лева или срещу обещания.

Няма обаче нищо доказано до момента, полицията проверява подадените сигнали. Такива има и в Белица.

Четири жалби изпрати в ОИК - Белица кандидат-кметът Радослав Ревански. Той е на балотаж срещу Иван Богданов. Първата е за побой в града. Той е посочил, че Иван А. /Айдуко/ е заплашвал Джемал Медаров (Горски) да работи за определена партия. Горския отказал, след което Андреев му е нанесъл побой.

Втората жалба на Ревански е, че Иван А. (Малкия айдук - син на Айдуко) е забелязан да купува гласове в квартал "Русовица" на града.

Към жалбата отново няма приложени доказателства, твърдят от ОИК. И този сигнал е препратен до полицията за разследване.

Третият сигнал, внесен от кандидат-кмета Ревански е за "притесняване на гласоповадатели". Посочва се, че Мустафа К., който е член на СИК в с. Краище, се опитвал да види за кого гласуват хората и надничал в бюлетините им. Извършена бе проверка от представители на Общинска избирателна комисия - Белица и лицето е предупредено да не извършва подобни действия.

"Четвъртата ми жалба е, че Иван Стойчев обикаля града с някакви мутри и заплашва, тормози хората. Опитва се да създаде етническо напрежение. Затова съм внесъл жалби и в ОИК, и в полицията", поясни самият Ревански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони