Мъж осъден за купуване на гласове след едва петчасово разследване

Районният съд в Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура-Плевен и Йордан Рачев за купуване на гласове, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Фокус".

Делото е проведено по реда на бързото производство, като разследването е приключило само за 5 часа. Със споразумението Рачев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изтърпяването на което е отложено за срок от 3 години. Наложена е и глоба от 10 000 лева, както и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Йордан Рачев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 24 октомври 2015 г. в село Крушовица, област Плевен е дал на 5 лица имотна облага - парични суми -съответно 50, 25, 25, 25 и 100 лева с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на кметство село Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини