Кунева: Не сме две империи, които плячкосват един град

"Хората не са крепостни. Да оставим сравненията с миналото. Не сме в ситуация на две империи, които плячкосват един град, нито пък сме в ситуация в Средновековието, когато можем да кажем на хората къде да насочат своя глас. Напротив, плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им”. Това каза пред "Нова телевизия" Меглена Кунева по повод изказването на Бойко Борисов от снощи, че иска извинение от представител на Реформаторския блок за изборите в Плевен.

Във връзка с негативните практики на избори и нужните промени в Изборния кодекс, тя обясни, че идеята на Реформаторите е за машинно гласуване с ясни стъпки как това да се случи. Така ще се избегнат проблемите с броенето на бюлетините и отчитането на преференциалния вот.

"Оттук нататък трябва да се направи стабилно мнозинство в местния парламент и да започнат да се решават проблемите на Плевен", приключи темата Меглена Кунева.

"Тези избори показаха, че хората искат реформи и ги очакват от Реформаторския блок. Нашата голяма задача, заради която хората ни подкрепиха, е да има реформи в здравеопазването, образованието. Искам спешен разговор за антикорупцията", заяви тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини