Осъдиха ММА-треньор, изнасилил ученичка

3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок наложи Варненският районен съд на 52-годишен треньор по ММА за изнасилване на непълнолетно момиче.

Процесът се гледа при закрити врата, а магистратите наказаха спортиста да плати 20 000 лв. обезщетение на пострадалото момиче. То било насилено от Светослав Желев на 4 февруари миналата година. Същия ден треньорът взел ключа от апартамента на свой познат и го дал на 15-годишна ученичка, тренираща ММА. Девойката поканила пострадалата, която била нейна съученичка, на женско парти в чуждото жилище. След края на сутрешната учебна смяна двете си купили сладкиши и мезета и седнали да се гощават и да пушат на спокойствие. Привечер в апартамента пристигнал Желев, който харесал непознатата гостенка и поискал да прави секс с нея. Тя отказала, но треньорът я задърпал към спалнята и я принудил със сила да му се отдаде. После я пуснал да си ходи. Момичето викнало такси и по пътя разказало на шофьора за кошмарната си преживелица. След това признало за изнасилването и пред родителите си. Така извергът бил установен и подведен под отговорност.

Желев има и предходна съдимост, но е реабилитиран. Той може да обжалва наложеното наказание в 15-дневен срок пред окръжния съд, уточниха от пресслужбата на районния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони