Руски самолет, превозващ ЗРК „Панцир“, прелетя над България

Високо напрежение и драма на „Тича“, „Левски“ загуби нови точки

България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева награди учениците, отличени в конкурса за есе на тема „Моите народни будители”

Председателят на парламента Цецка Цачева награди в пленарната зала на Народното събрание отличените в конкурса за есе на тема „Моите народни будители”.

Конкурсът беше обявен на 15 септември 2015 г. по повод началото на учебната година. В него участваха повече от 150 ученици от клубовете „Млад възрожденец” от Плевен, чиито работи бяха оценени от акад. Антон Дончев.

Първо място беше присъдено на десетокласничката от СОУ „Иван Вазов” Даница Вакова, втора е Фатме Арсениева от ПГСС „Н.Вапцаров” град Левски, а трети – 9-годишният Павел Йотов от НУ „Отец Паисий”, Плевен.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че награждаването е ден след големия празник – Деня на народните будители. Щастлива съм, че от Плевен тръгна инициативата за клубовете „Млад възрожденец”, допълни Цецка Цачева и отбеляза усилията на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев тези клубове да се множат и да привличат все повече деца. Тя подчерта, че пленарната зала на парламента е била работно място за много големи имена, които са част от нашата история и с които се гордеем – Петко Р. Славейков, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Иван Вазов, Константин Величков, Тодор Влайков, тази сграда помни и парламентарният стенограф Димчо Дебелянов, и разгневият Щастливец Алеко Константинов. Като председател на българския парламент ви уверявам, че 43-ото Народно събрание е ангажирано с проблемите на българското образование, заяви Цецка Цачева и допълни, че вече е факт Законът за училищното и предучилищното образование.

Акад. Антон Дончев благодари на всички участници в конкурса и отбеляза, че за него тяхното представяне е извор на оптимизъм и радост. В Хартата на основните права на Европейския съюз първият раздел е достойнството, припомни той. Вие това правите – защитавате достойнството на България, вие сте доказателство, че нашият народ живее, че неговият глас се чува и ще се чува в хора на народите, обърна се той към учениците. Вие не сте надежда, вие сте осъществена България и имате отговорност да запазите наследството на дедите и да го предадете натам, допълни Антон Дончев. Затворих последното есе с чувство на сигурност, че България върви към добро, отбеляза той и подчерта, че всички участници заслужават да бъдат отличени.

На награждаването присъстваха и председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, както и членове на клубовете „Млад възрожденец” и техни ръководители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.