Двама полицаи станаха кметове на общини в Смолянско

Кметове на две родопски села спечели с по един глас разлика на балотажа в неделя, сочат резултатите от ОИК.

В село Вълчан дол, община Баните, Едита Текьова от ГЕРБ печели с 40 гласа пред Милена Иванова от РБ, която е получила 39. В чепеларското село Богутево кмет на балотажа стана Стефан Терзийски от ГЕРБ, който получи 65 гласа, с един повече от конкурента си Илиян Терзиев от ДПС.

В неделинското село Козарка получиха кмет след трилотаж, само защото няма изискване при втори тур за 50% от гласовете. Там победителят Стефан Димов от Социалдемократическата партия получи на трилотажа 40 гласа или 42.50%, докато всеки от конкурентите му - Желязко Метрашев и Радостинка Каменска, получави по 27 гласа. На първи тур новия кмет получи 35 гласа, а двамата му конкуренти бяха получили пак по равно гласове, всеки по 20.

Двама полицаи станаха кметове на общини на балотажа в Смолянско. Кмет на Девин стана Красимир Даскалов. До обявяване на кандидатурата му от ГЕРБ през лятото той бе шеф на РУ на полицията в Девин. Красимир Даскалов е роден на 25 октомври 1967 г. в Девин. Завършил е висшето си образование в Национален военен университет "Васил Левски" - Велико Търново. В системата на МВР в постъпва на 01.09.1989 г., когато е назначен на длъжност "Полицейски инспектор" в Четвърто РУП Ц - Пловдив. От 01.04.1999 г. е назначен на длъжност инспектор "Пътен контрол" към група "Охранителна полиция" при РУП - Девин. Даскалов спечели на балотажа срещу четвъртия по резултат от първи тур, след като между двата вота втория и третия се отказаха. "Основен приоритет ще е привличане на инвеститори за отваряне на малки предприятия за трайна заетост и пълна реконструкция на водопровода за минералната вода до Девин, за да даде тласък на туризма, защото големите спа комплекси не могат да се възползват от тази изключително лековита вода. Третият приоритет е запазването на общинската болница", каза Красимир Даскалов.

С голям празник, шествие и пищна заря в центъра на Неделино стотици празнуваха победата на неговия доскорошен колега и нов кмет на общината - Боян Кехайов, който преди изборите бе зам. директор в ОД на МВР - Кърджали. Той е роден през 1974 г. в гр.Неделино. Завършил е висше икономическо образование в УНСС. Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. В системата на МВР работи от 1990 г., първоначално като разузнавач, а след това и началник на група в РУП-Ардино. През 2006 година е назначен за началник на сектор "Икономическа полиция" в ОД на МВР-Кърджали, а през 2010 година за началник на група "Териториална полиция" в РУП-Кърджали. От 2013 година заема длъжността началник на група "Противодействие на криминалната престъпност" в полицейското управление в Кърджали. Разликата между вота за него и досегашния кмет Стоян Беширов на балотажа е 144 гласа. На база 100% обработени протоколи- 2376 са гласувалите за Боян Кехайов, а 2232 са подкрепилите Стоян Беширов от действителните 4 608 гласове. "Хората, които вярват в мен, знаят, че няма да докарам тук нито ислямско училище, нито политическа сила. Връщам се от Кърджали, за да работя за развитието на Неделино, защото сами се убедихте, че политика с лъжи и кал не се прави", това каза Боян Кехайов на събралите се на площада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони