Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Станишев от бежански лагер: Никакви репортажи не могат да заменят личните впечатления

„Срещата с хора, които бягат от ужасите на войната, беше среща със суровата действителност. Всички сме дълбоко смутени. Видяхме с очите си лошите условия на живот, както и огромните трудности, пред които е изправен Ливан. Това е отрезвяващо – за стряскащите мащаби на кризата. Бедственото положение в съседните на Сирия страни не може да се сравни с Европа – нито по числа, нито по сила на въздействието. Спешно трябва да направим всичко по силите си, за да помогнем на онези, които са отворили сърцата и родината си за сирийските бежанци – техните съседи“, заяви Сергей Станишев при посещението си в Таляни – бежански лагер близо до границата със Сирия.

Той се запозна на място с обстановката и разговаря с бежанците. След посещението лидерът на ПЕС сподели, че никакви доклади и репортажи не могат да заменят личните впечатления. И допълни, че за него е било много важно да се срещне лично с хората, да чуе техните истории, да види лицата, които стоят зад цифрите на безмилостната статистика.

„ЕС трябва да играе основна роля в разрешаването на бежанската криза, в сътрудничество с арабските страни. Ние, социалистите, възприемаме тази отговорност изключително сериозно – нашето присъствие тук показва истинската ни ангажираност с проблемите на региона. Ще продължим да търсим хуманни, устойчиви решения на тази криза заедно с нашите партньори от арабския свят, ООН и неправителствените организации.

За начало, обещаните средства трябва възможно най-бързо да стигнат до онези приемащи и транзитни страни, които имат нужда от тях. Повече от всякога обаче трябва да насочим подкрепата си към осезаеми резултати в борбата с изначалните причини за конфликтите – изкореняване на бедността, стимулиране на икономиките, създаване на заетост, укрепване на демокрацията и върховенството на закона, насърчаване на устойчивото развитие“, каза в заключение Станишев.

Ден по-рано ПЕС бе домакин на конференция в Бейрут с участието на социалдемократи от Европа и представители на прогресивните партии от страните от Близкия Изток и Северна Африка. Срещата завърши с апел да се събере широка подкрепа в Европа за Ливан и останалите съседни на Сирия страни, които приемат най-много бежанци. Повече от милион сирийци са намерили убежище в Ливан от началото на конфликта. Повечето от тях живеят във временни импровизирани палаткови селища, в оскъдица и изключително лоши условия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.