Хисарско село ще си избира кмет на трети тур след 50:50 на първи и втори

В пловдивското село Ново Железаре (община Хисаря) ще си избират нов кмет на трети тур, след като на първите два Петър Ненов (ГЕРБ) и Рангел Китенски (Партия на зелените) постигнаха абсолютно еднакви резултати и дори фотофинишът не успя да излъчи краен победител.

На първия тур двамата събраха по 82 гласа (39,42%), а третият кандидат Станислав Мерджанов (БСП) отпадна с 44 гласа. На балотажа те бяха поделени между Ненов и Китинов, които събраха по 106 гласа и продължават битката на частични местни избори. Те най-вероятно ще бъдат насрочени от държавния глава Росен Плевнелиев за 10 януари 2016 г., като трети тур в Пловдивска област ще има и в село Бачково (община Асеновград). Там достигналите до балотажа кандидати - Христо Калчев (ГЕРБ) и Мария Бойкова (независим), събраха по 106 гласа и битката за нов кмет ще се решава след Нова година.

С абсолютно равен брой гласове - по 41,64% на първия тур, за балотажа в пловдивското село Ягодово (община Родопи) се класираха Димитър Дишев (ГЕРБ) и Николай Гарджев (БСП). Човекът на Бойко Борисов спечели на втория тур с 54,94%.

Трилотаж на втори тур трябваше да има в 2 пловдивски села, но се проведе само в Красново (община Хисаря), където новият кмет Цвятко Истилянов (БСП) събра 42,80% и изпревари конкуренти се Иван Бабаджанов (ГЕРБ) - 34,63%, и Ненчо Яков (МК "Промяна") - 22,57%. В Ягодово (община Родопи) Иванка Мичева (Новото време) се отказа от участие в балотажа, който бе спечелен с 66,72% от Яко Видолов (Реформаторски блок) срещу 33,28% на опонента му Николай Божиков (ГЕРБ-Обединени земеделци).

Осми пореден мандат в Ново село (община Стамболийски) спечели "вечният" кмет Тодор Атанасов-бай Тошо. На двойника на Стефан Данаилов-Ламбо обаче му се наложи обаче за първи път да се явява на балотаж, който успя да спечели с 55,15% срещу 44,85% на Тодор Гьошев (ГЕРБ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони