Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

София е рекордьор по строене на нови сгради

1154 разрешителни за строеж са издадени през периода юли – септември 2015 г. От тях 4670 са за жилищни сгради, а 40 са за административни сгради и офиси, 1097 са за други строежи. Това показват данните на Националния статистически институт, предаде БГНЕС.

С 1.2% се увеличават получените разрешителни за строеж спрямо предходното тримесечие. В същото време броят на получените разрешителни за административни сгради намалява с 9.1%, но пък се увеличава разгърнатата им застроена площ. На годишна база издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са повече с 11.1%, жилищата в тях – с 35.8%. Броят на разрешителните за строеж, издадени на административни сгради, обаче намалява с 23.1%. Издадените разрешителни за строеж на други сгради се увеличават с 0.5%.

През тримесечието най-голям брой разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са издадени в областите София (столица) – 179, Пловдив – 167, Варна – 116, Бургас – 105. Най-много жилища предстои да бъдат започнати в областите София (столица) – 1 779, Пловдив – 766, Бургас – 572. На годишна база започнатите нови жилищни сгради са повече с 23.5%, жилищата в тях – със 75.3%, а разгънатата им застроена площ нараства със 103%. При броя на започнатите административни сгради също се наблюдава увеличение с 13.6%. Започнатите други видове сгради намаляват с 18.0%, а разгънатата им обща застроена площ – с 25.7%. Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в областите: Пловдив – 107 жилищни и 65 други сгради; София (столица) – 121 жилищни, 6 административни и 17 други сгради; Варна – 104 жилищни, 4 административни и 23 други сгради.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.