Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Две села в Старозагорско ще правят нови избори

В две села в Старозагорска област се стигна до пълно равенство на гласовете на балотажа в неделя. Така ще се наложи кандидатите да се явят на нови избори. Пред урните отново ще отидат жителите на старозагорското село Козаревец, където Димитрина Димитрова от БСП и Ганчо Иванов от ГЕРБ имат по 44 гласа. В гълъбовското село Медникарово Кирил Кабов от БСП и Павел Павлов от Комунистическа партия на България са събрали точно по 172 вота.

Избрани бяха и кметове в пет общини, стигнали до втори тур. Най-оспорвано бе в Павел баня, където на първи тур водеше кандидатът на ДПС Иса Бесоолу, но на балотажа загуби инфарктно само с 39 гласа от досегашния кмет Станимир Радевски, издигнат от коалиция от партии – ВМРО, РБ, АБВ и Българска социалдемокрация. С 50.24% срещу 49.76% Радевски ще управлява четвърти мандат. От ДПС вече обявиха, че ще поискат касиране на изборите в курортната община, заради допуснати за редовни бюлетини, отбелязани с неправилен знак.

В региона валяха жалби и от двата щаба, общо 27. Сред най-сериозните, получени в местната избирателна комисия бе за заплаха на баща и син в село Горно Сахране. Младежът се оплакал, че бил заплашен от съселянин, че ако гласува ще му счупи ребрата и ще му извади очите.

БСП победи ГЕРБ в община Чирпан, където втори мандат спечели Кичка Петкова с 54.33% срещу 45.67% за Христо Стефанов. Изненадващо социалистите загубиха обаче община Опан, където неизменно печелеха досега. Този път кандидатът на „Нова алтернатива“ Генчо Колев победи с резултат 53.02%, а досегашният кмет Минчо Чавдаров от БСП остава втори с 46.98%. В Гурково кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов печели битката със 72.85%, а досегашният кмет Стоян Бонев от БСП събра едва 27.15%. В Раднево също печели ГЕРБ, там Теньо Тенев събра 57.15% от гласовете и победи Маргарита Василева, издигната от инициативен комитет „С Маргарита за Раднево“, която има 42.85%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.