Лукарски: Опозиционните партии доказаха, че не могат да бъдат алтернатива на управлението

"Опозиционните партии доказаха, че не могат да бъдат алтернатива на управлението, което имаме в момента в България."

Това заяви пред БНТ лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски в предаването.

Лукарски обясни, че представянето на Реформаторския блок на изборите е показало, че блокът е силен и стабилен.

„Вчера окончателно българите дадоха своя вот и България реши да бъде управлявана от десния кмет. Отчитаме много добри резултати на РБ”, заяви Лукарски. Според него това е доказало, че формулата с единната регистрация е печеливша.

„БСП няма нито един областен град, а РБ след ГЕРБ има най-много областни центрове. Те са Добрич, Плевен, Монтана и Кюстендил”, посочи Лукарски. Той добави, че кметът на Кюстендил Петър Паунов е член на СДС и не е напускал партията.

„Той е подкрепен от ГЕРБ и ние винаги сме го подкрепяли като член на СДС. И двете формации го подкрепяме”, коментира Лукарски.

Той обясни, че се стреми да не нарушава добрия тон, но вижда, че между колегите му прехвърчат искри. „Не би следвало да изпадаме в емоционални състояния. РБ сме единни в многообразието си. Различни партии сме и всеки от колегите изразява различни емоции. Това ми харесва и явно харесва на избирателите”, подчерта Лукарски и добави: „Трябва да се абстрахирахме от емоциите си и да запазим добрия тон”.

Той поздрави партия ГЕРБ с изключително доброто й представяне, което е затвърдило позициите й в местната власт.

„Очаквах СДС да бъде най-губеща и да намали броя на общински съветници. СДС обаче увеличи броя на общинските съветници”, каза още министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини