Красимир Каракачанов: Ще искаме касиране на изборите в Пловдив

„Ще искаме касиране на изборите за кмет в Пловдив, за да отпаднат съмненията, че има фалшификации”, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

Той изброи множество нарушения, които му дават основания да смята, че повторното преброяване на гласовете на балотажа може да покаже друг резултат. Каракачанов се мотивира с проверката само на един протокол, който при повторно броене стопил разликата между двамата конкуренти със 100 гласа.

Каракачанов посочи, че Иван Тотев печели с 1400 гласа, което прави 0,2% разлика, затова всеки глас може да промени съотношението. Той посочи, че нарушенията са започнали още от април, когато с адресна регистрация са се сдобили около 1000 общински служители от чистотата и други такива служби и никой от властите не реагирал на сигналите.

Каракачанов обясни и как се е получило така, че на втория тур недействителните бюлетини били повече, отколкото на първия тур. Попълването на две бюлетини една под друга, което правело втората бюлетина недействителна, тъй като отбелязването на първата се отбелязвало върху нея. В друга секция пък от ВМРО открили 30 скъсани и попълнени бюлетини, готови за пускане в урните.

Каракачанов смята, че повторното преброяване няма да отнеме повече от половин ден, но за сметка на това ще отпаднат съмненията за фалшификации. И допълни, че този спор с ГЕРБ няма да влоши отношенията им като партньорски политически сили в управлението, особено ако ГЕРБ изпълнява програмата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини