Кметът на Пазарджик: Никога не е имало от какво да се срамувам

Третият мандат ни трябва, за да надграждаме в Пазарджик. Мандатността е само проверка на доверието, каза в предаването на bTV „Тази сутрин” новият стар кмет на Пазарджик Тодор Попов.

Той се опита да опровергае всеобщото схващане, че човек забогатява, влизайки в политиката. „Забогатял съм в политиката с това, което съм оставил след себе си – един променен град и много добри партньори и приятели”, каза Попов.

Що се отнася до имението му, построено през 2014 г. в село Паталеница за 1.5 млн. лв., за което медията твърди, че няма как да се вдигне само с кметска заплата, той с раздразнение отговори, че вече е изключително глупаво темата да бъде коментирана. „Всичко, което съм направил, е декларирано в Сметната палата. В момента текат проверки. След тях се надявам да стане ясно, че всичко е било некоректна манипулация. Той струва точно толкова, колкото съм декларирал”, подчерта той.

По повод приятелството му със семейство Тикови, чиято фирма „Заводски строежи" - Пазарджик изпълнява множество обществени поръчки, той заяви, че те не въртят милиони в града, каквито са и обвиненията. "Те са инвестирали в тролейбусния транспорт. Отношения с тях има общината, не аз, автогарата се ремонтира от „Тролейбусен транспорт”, без участие на общината”, подчерта Попов. И добави, че няма общ имот с въпросното семейството.

„Никога не е имало от какво да се страхувам и от какво да се срамувам”, отсече в заключение градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини